Doctorii Adrian Cotarlet si Andrei Stefanescu, primii in topul Adevarul

Bacauanii si-au desemnat doctorii preferati, pe care i-au votat pe site-ul cotidianului Adevarul: Adrian Cotârlet Adrian Cotarlet si Andrei Stefanescu sunt doctorii de top ai Bacaului(locul 1) este chirurgul cu o mie de operatii pe an si cel mai longeviv manager de spital de urgenta (Manager al Spitalului Municipal Moinesti) iar implantologul Andrei Stefanescu (locul2) a participat la cele mai grele operatii in domeniu, la New York, si va realiza o clinica in parteneriat cu producatorul de automobile Fiat. Pe locurile urmatoare s-au clasat Dragos Ungureanu (3), Vladimir Corneleac (4) si Ludovic Biro (5).

Managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, renumitul dr. Adrian Cotârlet, unul din cei mai apreciati chirurgi bacauani dar si cel mai vechi director din spitalele de urgenta din tara, a decis sa devina medic în urma unui accident. În liceu a fost sportiv de performanta, în nationala de juniori la baschet, iar în clasa a 12-a a avut o accidentare care i-a schimbat cursul vietii. „Era în aprilie 1974, când în timpul unui meci de baschet, jucam la nationala de juniori, m-am accidentat la genunchi. Am stat trei luni prin spitale, pentru recuperare, am vazut ce înseamna sa fii medic. Si cum nu mai puteam face sport de performanta, am luat decizia sa dau la medina”, a spus Adrian Cotârlet. A urmat Facultatea de Medicina la Iasi, ulterior si doctoratul în domeniu.

Este cercetator stiintific universitar, autor al mai multor studii, lucrari stiintifice si cursuri în domeniu. S-a instruit de la bun început pe noile tehnici ale chirurgiei, pe laparoscopie, fiind un deschizator de drum în România si în spitalul moinestean. A participat la cursuri si instruiri postuniversitare în SUA (New York. Philadelphia), Franta (Paris), Italia (Milano), Belgia (Strassbourg) s.a. Are publicate peste o suta de lucrari si articole de specialitate.

”Am crezut în laparscopie, într-un moment în care era la început. Noutatea în chirurgie trebuie bine verificata. Dupa atâta timp, este una din noutatile medicale cu care spitalul nostru se mândreste”, a mai afirmat doctorul bacauan.

Ca manager crede în trepiedul: ”echipa, dotari si conditii de cazare pentru pacienti”

 

Spitalul Municipal de Urgenta din Moinesti este condus de chirurgul bacauan de mai bine de 10 ani. Dr. Adrian Cotârlet este cel mai vechi manager, iar spitalul a suferit în ultimul deceniu transformari radicale, fiind acum cel mai bun din judet si unul din cele mai sigure din tara. ”Sunt cel mai vechi manager de spital de urgenta din România, cu cea mai veche echipa. Spitalul Moinesti era deficitar în ceea ce priveste personalul, dar si dotarile. Plus ca erau multe datorii, a spus medicul Cotârlet, dupa care si-a expus principiile dupa care conduce unitatea spitaliceasca din Moinesti: ”În viziunea noastra, un act medical de calitate se bazeaza pe un trepied. Importante sunt echipa, aici includ medicii, asistentii, bilogii, doi, dotarile cu aparatura, echipamente medicale si medicamente dar si conditii hoteliere bune pentru pacienti”. Reputatul medic bacauan a facut un pariu cu sine dar si o estimare în momentul în care a ajuns manager, în 2001. ”Am spus ca va fi nevoie de 10 ani, pentru ca Spitalul Moinesti sa fie un spital adevarat. Acum este la nivelul cerintelor europene si este în primele trei din România”, a mai spus Cotârlet.

În 20 de ani a operat un oras de talia Moinestiului

Dr. Adrian Cotârlet a operat în 20 de ani, în unitatea spitaliceasca în care lucreaza (care acopera jumatate din judetul Bacau), un numar de oameni aproape egal cu populatia Moinestiului (aproximativ 25 de mii de persoane). ”Eu operez în medie o mie de cazuri pe an. Sunt de 20 de ani medic. Au fost si operatii grele si cazuri în care, desi au fost respectati toti pasii actului medical, pacientul a raspuns negativ. Este greu sa-ti închipui ce este în sufletul unui chirurg într-o astfel de situatie”, a spus Cotârlet.

Dr. Adrian Cotârlet, managerul Spitalului Moinesti a primit mai multe oferte pentru a fi la conducerea altor unitati spitalicesti. Îsi doreste sa opereze în continuare, chiar daca în curând vârsta îl va face sa ” mai domoleasca motoarele”. „Nu stiu ce voi face în urmatorii ani, daca voi accepta alte oferte de a fi manager. Îmi doresc în primul rând sa operez, sa-mi fac meseria”, a spus în încheiere dr. Adrian Cotârlet.

Andrei Stefanescu va face o clinica in parteneriat cu FIAT

Implantologul bacauan a participat la cele mai grele operatii din lume, la New York

citeste si: Stranierii isi fac dintii acasa

Andrei Stefanescu, medic stomatolog specializat în implantologie si chirurgie maxilo-faciala, desi are doar 32 de ani, se poate mândri cu rezultate de exceptie. De curând a participat, alaturi alti specialisti în domeniu, de la Universitatea din New York , la cele mai grele 30 de tipuri de  interventii chirurgicale stomatologice.

Totodata, în urma parteneriatului semnat cu Sindicatul National al Politistilor din Milano, a pus implanturi carabinierilor din Italia.

Pâna la vara îsi va deschide o alta clinica  în peninsula. „Acum lucrez la deschiderea unei clinici stomatologice noi în Italia, în parteneriat cu producatorul de automobile Fiat. Astept sa-mi elibereze Ministerul Sanatatii certificatul european”, a spus Andrei Stefanescu.

„Implantologia este un fel de mecanica fina”

Fresh Smile-dr. Andrei Stefanescu (3)Andrei Stefanescu s-a îndragostit din copilarie de profesia pe care acum o practica.

„Dupa ce m-au dus parintii la medicul stomatolog am stiut ca asta vreau sa fac în viata. Cred ca implantologia este o specializare potrivita genului masculin. Se lucreaza cu piese, cu suruburi si chei. E un fel de mecanica fina”, a mai spus Stefanescu.

„Lucrez câte 12 ore!”

Andrei Stefanescu si-a convins parintii, la sfârsitul liceului, ca are nevoie de sprijin pentru a deveni stomatolog.

A furat meserie de la alti medici iar dupa terminarea facultatii, cu ajutorul parintilor, si-a deschis propria clinica.

dr Andrei Stefanescu Un rol decisiv în viata lui l-a avut profesorul universitar dr. Maria Voroneanu, la care îsi face si doctoratul în „Stiinte chirurgicale maxilo-faciale, specializarea Implantologie”. „Pentru mine, dr Voroneanu este a doua mama. M-a înva?at foarte multe si cu ajutorul ei am ajuns la Universitatea din New York”, a afirmat ?tefanescu.

Implantologul bacauan îsi dedica tot timpul activitatii în clinica si studiului. „Sunt zile în care lucrez si 12 ore pe zi. Din pacate, stomatologia este scumpa, nu si-o pot permite toti si tocmai de aceea este importanta preventia afectiunilor dentare si tratarea lor la timp”, a mai zis el.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

4 Comentarii

 1. Oglind? Veronica spune:

  Buna ziua d.nu doctor Cotarlet am o intrebare ptr d.stra opera?ie ptr uter de faceti

 2. ROSU IOAN spune:

  vreau o programare pe anceputul lui iunie,vreau un nr.de contact,sunt din onesti am doua saptamani de cincediu ,am facut radiografia dentara,nr meu,tel,0039 328 121 0713.astept raspuns,va multumesc mult.

 3. Andrei Cristian spune:

  Bun doctorul Stefanescu. Si nici nu este scump. Il recomand, chiar daca e coada la usa lui

 4. monica spune:

  sunt rotaru monica am 46 de ani din comuna pargaresi SATU NOU asi vrea sa ma programez maine la dumneavoastra numarul meu este 0741470515 varog sa ma sunati cand puteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com