DNA vrea sa deschida inca un dosar penal la ministerul lui Viorel Ilie, pentru un comunicat de presa prin care „a compromis interesele Justitiei“

Directia Nationala Anticoruptie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie

„pentru a aprecia asupra necesitatii sesizarii din oficiu cu privire la savârsirea infractiunii prevazute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justitiei, în legatura cu împrejurarea ca, în continutul unui comunicat dat publicitatii la data de 1 august 2017, Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natura sa afecteze buna desfasurare a acesteia. Concret, în comunicat se ofera date despre obiectul perchezitiei si se fac referiri la calitatea persoanelor audiate si la natura probelor.
Datele din ancheta au fost devoalate de institutia guvernamentala în conditiile în care, anterior, Directia Nationala Anticoruptie – unitatea de parchet competenta sa efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta ca stadiul în care se afla în prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publica (comunicat nr. 746/VIII/3 din data de 1 august 2017).
Precizam ca regimul informatiilor referitoare la acte procedurale efectuate de organele de urmarire penala, respectiv perchezitii, audieri de persoane, etc., este strict reglementat, iar informatii de acest tip nu pot face obiectul comunicarii publice decât în anumite împrejurari, strict determinate de stadiul anchetei si stabilite numai de organul de urmarire penala“, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com