Din Republica Dominicana, in arestul IPJ, pentru falsificarea unor carduri

Curtea de Apel Bacau a respins vineri recursul celor noua persoane arestate preventiv pentru falsificare de carduri în cursul acestei saptamâni. Toti sunt invinuiti ca au falsificat carduri in Olanda si au transferat in conturile proprii milioane de euro din Republica Dominicana, prin Western Union.

Sergiu Ceausu, Constantin Bujus, Marin Bozoi, Nicolae Paun, Alexandru Chiriac, Mihaila Eduard Raducu, Radu Agachi, Toth Lazlo si Gheorghe Catalin ramân în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau. Asta au decis magistratii Curtii de Apel Bacau, vineri, dupa câteva ore  de pledoarii ale avocatilor. Acestia s-au plâns judecatorilor Curtii ca la Tribunal nu au avut timpul necesar pentru a studia volumele din dosar. Cei 10 avocati au avut la dispozitie doar 15 minute pentru a studia o documentatie, realizata de un procuror în ultima jumatate de an. Un alt motiv gasit de aparatori este acela ca în motivarea arestarii inculpatilor s-a folosit aproape aceasi text ca în rechizitoriu. În plus, motivarea nu era realizata pentru fiecare în parte, ci pentru toti la un loc.

Dintre toate persoanele învinuite de falsificare de carduri, a fost evidentiata persoana lui Radu Agachi, care are studii superioare si a accesat si proiecte în domeniul agriculturii, finantate din fonduri europene. „Cred ca nu putem sa-i punem la acelasi nivel pe toti. Singura vina a lui Agachi este ca îi cunoaste din copilarie pe ceilalti si ca a vorbit la telefon cu ei“, a spus avocatul iesean Bogdan Luca.

Si-au facut concediul în Republica Dominicana

La începutul acestei saptamâni, procurorii DIICOT au facut 14 perchizitii la domiciliul înculpatilor din judetele Neamt, Vâlcea, Suceava, Harghita, Bucuresti si Bacau. Cei 9 inculpati, care au ramas în arest, sunt acuzati ca au adus prejudicii de mai multe milioane de euro. Numai în lunile august si septembrie 2011 ei au retras din conturile altora peste 500 de mii de euro. „Membrii gruparii actionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizata fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card ?i falsificarea instrumentelor de plata electronica. Învinuitii efectuau apoi retrageri  frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane”, se arata în comunicatul DIICOT. Cei noua arestati preventiv au recunoscut ca au fost în Republica Dominicana, dar, în vacanta si nu pentru transferul unor sume de bani prin Western Union.

 

Un comentariu

  1. nicu spune:

    Bozoi marin este din Dragoiesti-vilcea? asta as vrea sa stiu, si ce virsta are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com