Detaliile doborîrii avionului Su-24 rusesc

http://info-news.eu/

http://info-news.eu/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

La doua zile dupa doborîrea avionului Su-24 rusesc de catre avioane F-16 turcesti, în spatiul aerian al Siriei, generalul colonel Viktor Bondarev, comandantul Fortelor Aerospatiale ale Federatiei ruse a facut declaratii uluitoare, care schimba total imaginea, formata de media occidentala, care a preluat exclusiv versiunea Turciei.

În conformitate cu Memorandumul privind campania din Siria, semnat de Moscova si Washington, la 26 octombrie partea rusa i-a informat pe omologii americani, cu 12 ore înainte, despre misiunea a doua bombardiere Su-24, în zona de nord a Siriei. Au fost transmise toate detaliile misiunii, inclusiv ora decolarii : 09:40, altitudinea : 5.600-6.000 m  si obiectivele de bombardat : împrejurimile asezarilor din Chefir, Mortlu si Zahia din nordul Siriei, de la granita cu regiunea turca Hatay. De la baza aeriana Hmeimim, bombardierele tactice Su-24, au decolat conform graficului la 09:40, fiecare fiind înarmat cu 4 bombe OFAB-250. De la 09:51 pîna la 10:11 bombardierele rusesti au executat o zona de asteptare la altitudinea de 5.650 si respectiv 5.800 m, la sud de orasul sirian Idleb. La orele 10:11 cele doua bombardiere rusesti au primit coordonatele GPS ale tintelor si au facut o prima trecere la verticala obiectivului, la 10:16, lansînd primele bombe. Dupa care au efectuat manevra de revenire deasupra tintei, pentru al doilea atac. Unul din bombardierele Su-24, fiind lovit de racheta aer-aer lansata de avionul F-16 turcesc la orele 10: 24.

http://www.zerohedge.com/

http://www.zerohedge.com/

Analiza pe baza controlului obiectiv, rezultat ca urmare a coroborarii dinamicii tintelor, detectate de întreaga retea radar care monitorizeaza spatiul aerian sirian, a evidentiat prezenta pe ecranele radar, a doua avioane turce F-16, între orele 09:08 si 10:29, executînd zona de serviciu în aer, la altitudinea de 4.200 m, în regiunea turca Hatay, de la granita cu Siria. Avioanele turcesti au decolat la orele 08:40 si au aterizat la orele 11:00.

https://pbs.twimg.com/

https://pbs.twimg.com/

Timpul necesar celor doua avioane F-16, pentru pornirea motoarelor, rulajul la pista, decolarea de la baza aeriana Diyarbak?r si ajungerea în zona de serviciu în aer, situata la 410 km de baza lor aeriana, arata ca cele doua avioane F-16 turcesti au primit misiunea cu o ora înainte de decolarea bombardierelor rusesti. Acest fapt demonstreaza ca pilotii turci cunosteau ca au de-a face cu avioane Su-24 rusesti, detaliile misiunii acestora si li se stabilise, în cadrul pregatirii misiunii si aliniamentul pe care trebuiau sa le doboare, ca sa para ca bombardierele rusesti ar fi întrat în spatiul aerian al Turciei. Prin urmare au fost instruiti sa nu aplice procedura conforma cu tratatele internationale la care Turcia este parte, adica interceptarea, urmata de contactul vizual, focul de avertisment cu tunul de bord si în final focul de nimicire.

Pilotii militari ai Turciei, la fel de lipsiti de onoare ca ISIS?

Generalul colonel Viktor Bondarev mai face o afirmatie uluitoare, anume ca în timp ce bombardierul Su-24 a mentinut o distanta de peste 5 km de granita siriano-turca, pentru a ajunge în zona lansarilor posibile, cu racheta aer-aer dirijata pe fascicol termic, unul din avioanele F-16 turcesti, care zbura aproximativ perpendicular pe directia de zbor a bombardiereului Su-24, a fost nevoit sa execute un viraj de 110 grade, cu durata de 1 minut si 40 de secunde. Scopul virajului fiind acela de a ajunge în emisfera din spate a bombardierului rusesc. Întrucît pe timpul virajului, avionul F-16 turc, a intrat doi km în spatiul aerian sirian ( unde a ramas timp de aproximativ 40 de secunde ) pentru a fi mai greu vizibil pe ecranele radar ale bazei aeriene Hmeimim, pe timpul degajarii din atac, acesta a coborît sub altitudinea de 2.500 m .

reseauinternational.ne

reseauinternational.ne

Acesta manevra a adus avionul F-16 în emisfera din spate a unuia din cele doua bombardiere Su-24 rusesti, la distanta de 5-7 km, cu o viteza de apropiere ce a permis lansarea rachetei aer-aer. Anterior doborîrii avionului rusesc, pe niciun canal de radiolegarura, din cele special create pentru cooperare, nu s-a înregistrat vreun apel al pilotilor sau organelor de control militare ale turcilor.

http://www.f-16.net/

http://www.f-16.net/

Concluzia lui Bondarev este ca pilotii turci s-a pregatit în mod special, timp de cateva saptamîni, pentru doborîrea unui bombardier rusesc la granita cu Siria.  Si ca ultimele detalii ale acestei ambuscade, turci le-au conceput ( cel mai probabil împreuna cu aliatii lor americani ), în cele 12 ore trecute de la informarea transmisa de rusi pîna la decolare.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

7 Comentarii

 1. cozubas spune:

  Rusia isi va intari pozitia in Siria exponential in urma acestui incident in detrimentul tarilor care deja se credeau stapani peste aceasta tara. Cel mai probabil Rusia va exploata fara greseala aceasta oportunitate ivita din prostia de neanteles a Turciei,impinsa de americani care nu au de pierdut nimic. Daca am imagina un scenariu ipotetic,cel mai convenabil pentru Rusia acela ar fi ca un avion rusesc sa fie doborat de catre aviatia turca pe teritoriul Siriei….Nici macar capitularea ISIL nu convenea mai mult Rusiei si nu atragea mai mult atentia lumii intregi si nu genera mai multe ramificatii geopolitice decat doborarea avionului rusesc de catre aviatia turca.Turcii sunt imbecili,sau America este pe o mana cu Rusia,sau Dumnezeu insusi a spus : luati rusilor de la mine pomana asta ca deh,sunteti ortodocsi de-ai Mei ! )

  • gelu spune:

   Rusia trebuie sa inchida spatiul aerian al Siriei si sa trimita si trupe tereste in aceasta tara eventual impreuna cu China. ISIS trebuie distrus in fasa pentru a nu fi lasat sa se intinda pana-n Caucaz si Rusia, Rusia fiind tinta finala pentru cei care au mosit ISIS.

 2. gelu spune:

  Totul a fost premeditat. Turcaletii au avut planul de zbor al avioanelor rusesti de la americani si tot americanii le-au dat ordin turcaletilor sa doboare avionul rusesc, in speranta ca Rusia va musca din nada si va intra in razboi cu Turcia si deci si cu Nato. Asa ca-n speta doborarea avionului rusesc de bombardament Su-24 este un act de razboi premeditat american la adresa Rusie prin interpusii lor turcaletii. Din acest moment rusii nu trebuie sa le mai transmita nici un plan de zbor americanilor si sa instituie de asemenea spatiul aerian al Sirie zona inchisa pentru orice avion militar strain cu exceptia celor franceze, pana la proba contrarie.

 3. gelu spune:

  „His bombers are not only settling accounts with Erdogan, but continuing to attack the Syrian rebel groups which received military aid from the US, France, Saudi Arabia, the UAE and Israel, both in northern Syria and also in the south, only a few kilometers from Syria’s borders with Israel and Jordan.” Deci dupa Debka.com citire: Rebelii anti-Assad sunt sustinuti de USA, France, Arabia Saudita, Uniunea Emiratelor Arabe, Israel si Turcia care-i finanteaza, antreneaza si aprovizioneaza cu armament. Asa ca avem de aface cu o curata nelupta anti-ISIS dusa de coalitia USA pentru a-l inlatura de la putere pe Presedintele ales al Siriei, tocmai ca prin inlaturarea regimului legal ales Siria sa aiba soarta Libiei si sa poata mai apoi fi impartita intre Israel si Turcia.

 4. Carcotasu spune:

  Acest avion , SU 24 , nu este dotat cu sistem de avertizare antiracheta si cu lansator de capcane termice ?. In zona de indeplinire a misiunii de catre avioanele rusesti nu exista acoperire radar din parte Siriei ?

 5. gelu spune:

  E clara ISIS a fost conceput sa destabilizeze Siria, Nordul Iraqului ca sa se ajunga mai apoi in Iran, Republicile foste sovietice de la Marea Caspica, Caucazul Rusesc si in final Rusia. De aceea teroristii sirieni sunt echipati si antrenati de USA, Turcia, Arabia Saudita, Emiratele Arabe si Israel si de aceea coalitia condusa chipurile de USA in loc sa elimine ISIS in urma bombardamentelor pe care le efectueaza de 1 an de zile l-a intarit acesta marindu-si teritoriile.

  • CAAT spune:

   As merge cu o continuare a scenariului. Informatiile trimise Usa au ajuns si la Israel care a organizat doborirea avionului. Presedintele „the mobster sultan” Erdogan, primul ministru Davutoglu si cei doi vice prim ministrii sint evrei karaiti cu radacini in Crimea. Intentia celor doua tari Turcia si Israel este de a ocupa Siria si controleze zona Caucaziana, locul de bastina a khazarilor, tot un popor de origine turca.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Khazars

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com