Deputatul Cosmin Necula va contesta bugetul municipiului Bacau în instanta (VIDEO)

Deputatul Cosmin Necula, liderul social democratilor din municipiul Bacau a prezentat ieri, în conferinta de presa, motivele nulitatii proiectului de buget al Consiliului Local Bacau pentru 2015: încalcarea principiului transparentei, a bunei credinte si lipsa oricarei dezbateri publice pe marginea lui. Parlamentarul bacauan a solicitat, în termenul prevazut de lege, o interventie în sedinta de Consiliu, dar si acest drept i s-a refuzat.

deputatul Cosmin NeculaCu putin timp înaintea sedintei de Consiliu Local Bacau, care a avut loc la ora 12, la Centrul de Afaceri si Expozitii „Georgeta si Mircea Cancicov“, liderul social democrat Cosmin Necula a prezentat toate demersurile facute pentru a obtine Vasile Tescaruproiectul de buget, în vederea formularii unor amendamente dar si a organizarii unor dezbateri publice. „Executivul Primariei a încalcat principiul bunei credinte si a transparentei. Cum poti sa dai aviz juridic unui astfel de proiect, cum este cel al bugetului, desi el nu a fost dat spre consultare cu 30 de zile înainte si nu s-au organizat dezbeteri publice“, s-a întrebat Necula.

Executivul Primariei BacauParlamentarul bacauan a aratat ca interesele si viziunea conducerii Primariei au Relu Mardaredictat modul în care se vor împarti banii. Si anul acesta s-au alocat sume mari Spitalului Municipal, Salii Polivalente, Stadionului Municipal si echipei de fotbal dar ,afirma deputatul, sunt prea putini bani dati pentru Spitalul TBC, pentru reabilitarea blocurilor s.a. „Suntem obligati sa contestam în instanta acest buget. Daca nu au vrut sa ne vedem la Consiliul Local, ne putem vedea la Parchet sau în fata judecatorilor“, a mai spus Necula.

George Bogatu Mihai SustacConsilierii locali social democrati au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a Gabriel Lupuproiectului. Totodata, au facut si câteva amendamente, bazate pe cererile bacauanilor, asupra carora s-a decis într-o sedinta de partid. La proiectul bugetului, prin vocea consilierului George Bogatu, sa cerut intruducerea unei sume de 1,6 milioane de lei pentru Reabilitarea Spitalului de Pneumoftiziologie, 300 de mii de lei, pentru construirea unui parc pe strada Teiului, 30 de mii de lei pentru un loc de joaca pe strada Mioritei, tot câte 30 de mii de lei pentru studiile tehnice care vizeaza reabilitarea unor blocuri cu risc seismic. Consilierul Svetlana Zaharia a cerut alocarea a 1,3 milioane de lei, pentru reabilitarea retelei de cabinete medicale scolare dar si 1,7 milioane de lei, (propunere a deputatului Cosmin Necula) pentru suportarea cresterii pretului la apa.

Propunerile social democratilor au stârnit reactii din partea conducerii Primariei dar si a unor consilieri locali. În cele din urma, proiectul de buget pentru 2015 a fost aprobat, cu 16 voturi din 23 posibile. Au votat împotriva consilierii PSD si UNPR.

Surse din rândul Primariei Bacau afirma ca decizia privind alocarea banilor în acest an a stat tot în pixul primarului Romeo Stavarache, care a fost eliberat din arest la domiciliu acum 10 zile. Desi s-a aflat în concediu, edilul a hotarât, pas cu pas, modul în care vor fi chetuiti banii în acest an. Romeo Stavarache este inculpat în doua dosare de coruptie, pentru tentativa de abuz în functie dar si luare de mita, în forma continuata, în valoare de 2,3 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com