Crucea Rosie Bacau în parteneriat cu CCD „Grigore Tabacaru“ ofera cursuri de prim ajutor

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau în colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din România, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau-CCD BacauCCD Bacaufiliala Bacau organizeaza în premiera programul de formare continua „Curs de formatori de prim – ajutor a cadrelor didactice care instruiesc echipajele participante la concursul „Sanitarii priceputi”, destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar.

Primele sedinte ale cursului au început la Scoala Gimnaziala „Ciprian Porumbescu” Comanesti. Urmatoarele ore de formare continua vor fi la Scoala Gimnaziala Bacioi, Scoala Gimnaziala ”George Enescu” Moinesti, Scoala Gimnaziala Ardeoani si la Scoala Gimanziala Sascut. Vor fi organizate sesiuni de formare si pentru cadrele didactice din municipiul Bacau. „Initial am gândit un program-pilot, modular, cu o durata de 12 ore. Rezultatele obtinute peste ani ne-au determinat  ca, în acest an scolar, sa-l extindem la 40 ore si sa-l finalizam cu un concurs pentru sanatate si prim – ajutor, dedicat deopotriva profesorilor, elevilor si tinerilor”, ne-a declarat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacau.

 

Programul se va desfasura pe parcursul a 40 de ore si va fi sustinut de profesorul de istorie Dumitru Ficuta, formator CCD Bacau si Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Rosii Bacau. Cursul are ca scop însusirea de catre cadrele didactice a cunostintelor de baza si a deprinderilor practice, pentru acordarea primului ajutor în situatii de accidente, dar si sprijinirea Crucii Rosii Bacau, prin mobilizarea si crearea conditiilor, pentru ca ele sa se implice în plan social, devenind astfel, membri sustinatori ai Crucii Rosii Bacau. Proiectul are agrementul  Ministerului Educatiei, Ministerului  Sanatatii si Ministerul de Interne, respectiv, Inspectoratul General al Politiei.

 

Programul urmareste însusirea unor informatii despre Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, despre istoria Societatii Nationale de Cruce Rosie din România, dar si despre principiile fundamentale ale Crucii Rosii, pastrarea si îmbunatatirea sanatatii fizice si morale, promovarea ocrotirii mediului înconjurator, dezvoltarea sentimentului solidaritatii umane, fata de cei aflati în suferinta si a respectului fata de persoanele în vârsta dar si cunoasterea metodologiei de organizare a concursului „Sanitarii priceputi”, desfasurat sub patronajul Ministerului Educatiei.

 

Participantii vor primi diplome din partea Crucii Rosii Bacau, dar si adeverinte din partea CCD Bacau.

 

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com