Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele PRU, catre premierul Ungariei: Predati-l pe Marko Atilla, altfel vom boicota produsele unguresti

Cetateanul roman Marko Atilla Gabor, inculpat si cautat international ca „Most Wanted“ de Politia Romana, este protejat in Bogdan Diaconu

Marko Atilla FOTO igpr.ro

Marko Atilla FOTO igpr.ro

momentul de fata de Ungaria, loc in care si-a gasit refugiul pentru a scapa de mandatul de arestare.

Liderul Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu, ameninta cu boicotarea produselor unguresti in Romania dar si cu inrautatirea relatiilor bilaterale. Mai mult, gestul Guvernului Ungariei nesocoteste legislatia si ordinea de drept din Romania.

„Scrisoare catre premierul Ungariei Viktor Orban: Vom demara o campanie de boicotare a companiilor si a produselor unguresti ca reactie la faptul ca Ungaria nu îl preda pe Marko Attila
Domnule prim-ministru,
Va solicit sa renuntati sa veniti în România pentru a nu provoca iarasi animozitati cu declaratii împotriva statului român, dar va atentionez ca, daca autoritatile române sunt partase la infractiunile lui Marko Attila si de aceea au uitat sa-l aduca sa raspunda în fata justitiei, poporul român nu accepta un asemenea comportament din partea Ungariei.
Tocmai de aceea va avertizez ca Partidul România Unita va demara în România o campanie publica de boicotare a companiilor si a produselor unguresti, ca raspuns la dispretul statului maghiar fata de lege si ca reactie la faptul ca Ungaria nu-l preda pe Marko Attila. Oricum ati depasit orice masura a tolerantei noastre în ultimii ani sprijinind UDMR si alte formatiuni maghiare din dorinta unui nou rapt teritorial pe care îl si puneti în aplicare prin retrocedari frauduloase, similar cu cel la care a participat si Marko Attila.
Publicul românesc a aflat cu stupoare ca aveti neobrazarea sa veniti în România pe 25 iulie, în timp ce Ungaria îl ascunde si îl protejeaza pe infractorul Marko Attila de justitia din România. Faptul ca autoritatile române va permit sa veniti pe teritoriul statului român în timp ce dumneavoastra nesocotiti fatis autoritatea acestuia este o problema interna a României si trebuie sa ne-o rezolvam singuri. Nu sunteti dumneavoastra vinovat ca diplomatia româna este slugarnica, lasa si incapabila sa va declare indezirabil.
Vinovatia dumneavoastra este ca protejati un urmarit international, încalcând atât principiul suveranitatii României, cât si pe cel al normelor europene de drept. Acest lucru ne dovedeste fara putinta de tagada ca sunteti în complicitate cu Marko Attila si ca retrocedarile ilegale din Transilvania, pentru care a si fost condamnat, au girul si sprijinul direct al Budapestei.
Cu toate acestea, cu toate ca sunteti în mod clar un inamic al României, va permiteti sa veniti la noi în tara sa ne spuneti iarasi cum ar trebui noi sa procedam cu Transilvania, cum ar trebui sa acceptam protectia Ungariei asupra teritoriului românesc, ideea unui alt slujbas al dumneavoastra, Laszlo Tokes, si cum ar trebui sa-i retrocedam Ungariei prin interpusii sai tot ceea ce statul român a rascumparat deja cu aur.
Va jucati cu rabdarea unui popor care si-a mai pus o data opinca pe Parlamentul de la Budapesta, protejându-va însa populatia, hranind-o si respectând-o, desi trupele maghiare, de fiecare data când au ajuns în România, s-au dedat întotdeauna la maceluri si la fapte abominabile împotriva populatiei românesti. Dar aceasta este diferenta dintre o cultura straveche, umana si toleranta cu strainii, si una venita de aiurea, plina de complexe identitare, violenta si hrapareata, care are constiinta faptului ca vrea ce nu-i apartine si este gata de orice pentru a-si înfaptui tâlhariile.
Faptul ca Guvernul dvs. îl doseste acum pe un urmarit international transforma întreaga Ungarie într-un stat infractor al carui lider plin de închipuiri bolnave sunteti.
Toleranta noastra a ajuns la final. Predati-l pe Marko Attila sau veti fi responsabil pentru o pedeapsa pe masura din partea românilor!“, semneaza  Bogdan Diaconu Deputat al României si presedintele Partidului România Unita.
Marko Atilla FOTO igpr.ro

Marko Atilla FOTO igpr.ro

Un comentariu

  1. ax spune:

    Asta se vrea un fel de Vadim Tudor ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com