Cum critica socialistii decizia lui Klaus Iohannis de a respinge Noul Cod Fiscal

Partidul Socialist Roman (PSR) „respinge politica ieftina, antiromâneasca si de proasta calitate“ a presedintelui Partidul Socialist RomanKlaus Iohannis, care ar face orice pentru a-si aduce propriul partid la guvernare. Socialistii afirma ca decizia presedintelui Romaniei de a respinge Noul Cod Fiscal are doar o motivatie ieftina, politicianista si nicidecum una rationala, care sa serveasca intereselor tarii. Prevederile noului cod sunt in esenta liberale si asumate in proportie de 100% de PNL.

PSR-ul si-a expus, in comunicat si propria viziune fiscala, de impozit de profit progresiv si de taxare a produselor alimentare din import.

Comunicat PSR: „Partidul Socialist Român (PSR) respinge modul politicianist în care Presedintele României, Klaus Iohannes, a trimis Noul Codul Fiscal, liberal 100%, spre reexaminare în Parlament.
Constantin Rotaru este liderul PAS-PCR„Riscuri”, „vulnerabilitati”, „revenirea la o politica fiscal-bugetara prociclica”, „dezechilibre masive în recesiune”, „abordare fiscal-bugetara responsabila” (!?) sau „neglijarea unor prioritati bugetare asumate prin consens politic” sunt afirmatii mai mult decât adevarate în actualul context economic, social si politic al României, dar, din pacate, ele devin goale de continut atunci când sunt rostite de Presedintele României, mai ales dupa ce parlamentarii „partidului meu”, adica ai Partidului National Liberal, l-au votat în unanimitate. În realitate, Presedintele Klaus Iohannis, sperând ca la un moment dat va reusi sa-si aduca „partidul meu”, PNL, la guvernare, face tot ce-i sta în putinta sa nu aiba parte de o mostenire care l-ar pune în situatia ca nu peste mult timp sa urmeze exemplul lui Traian Basescu, specialist în mariri de impozite si în dijmuiri de salarii si pensii.
Altfel, Partidul Socialist Român (PSR) considera ca Noului Cod Fiscal, de esenta liberala, i se pot aduce serioase critici având în vedere ca:
        – prevede reduceri de impozite si taxe numai pentru cei care obtin venituri mari si foarte mari;
        – prevede mariri de taxe si impozite pentru cei cu venituri mici;
     – asa zisele reduceri de taxe si impozite, în loc sa ajute la crearea unui mediu fiscal mai suportabil, creeaza posibilitatea scurgerii de capital în afara tarii;
       – este o lege extrem de stufoasa si ambigua în exprimare etc.
În conceptia Partidului Socialist Român (PSR) noul Cod Fiscal ar fi foarte bun:
          – daca impozitul pe venit si pe proprietate ar fi progresiv;
      – daca taxa pe valoarea adaugata ar fi diferentiata (cote foarte mici pentru bunurile si serviciile de stricta necesitate si cote din ce în ce mai mari pentru bunurile si serviciile de lux);
       – daca taxa pe valoarea adaugata ar fi fost diminuata numai la alimentele produse în România, nu si la cele importate;
        – daca CAS si CASS nu ar fi plafonat (scutirile de la plata CAS si CASS a celor cu venituri foarte mari nu pot fi argumentate);
        – daca reducerea CAS-ului ar fi la angajat si nu la angajator etc.
       Numai asemenea solicitari ar putea sa-i permita Presedintelui Klaus Iohannes sa respinga aceasta lege. Altfel, NU are nici o justificare.
       Ce fel de presedinte poate fi Klaus Iohannes în conditiile în care, pe de o parte, programul electoral al domniei sale pentru presedintie anunta asemenea modificari, programul de guvernare al „partidului sau ”, PNL, are asemenea prevederi si, mai mult, „parlamentarii sai”, liberalii, au votat în unanimitate acest cod fiscal de esenta liberala si, în momentul în care-i sunt satisfacute toate cererile, el se opune?
    Confuzia generala care-l stapâneste pe Presedintele Klaus Iohannes este demostrata si de faptul ca, în timp ce refuza promulgarea si trimite la Parlament sa reexamineze Noul Cod Fiscal, aproba Noul Cod de Procedura Fiscala (!?).
      Partidul Socialist Român ia nota de declaratia Presedintelui Klaus Iohannes prin care confirma ca si-a mintit propriul electorat si respinge politica ieftina, antiromâneasca si de proasta calitate a acestuia“, Biroul Executiv Central, al Partidului Socialist Român.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com