Deputatul Bogdan Diaconu cere anularea alegerilor si invalidarea de catre romani a votului

Partidul România Unita sustine participarea masiva la vot împotriva ambilor candidati

Partidul România Unita considera perdante pentru România variantele calificate în turul doi al alegerilor prezidentiale si propune de aceea Bogdan Diaconu si Iulian Pichiuparticiparea masiva la vot împotriva ambilor candidati. La fel ca si în primul tur, recomandam votarea prin aplicarea stampilei pe Vlad Tepes scris în prealabil pe buletinul de vot, în semn de protest fata de prestatia slaba a candidatilor si a lipsei lor de interes real pentru problemele grave ale României.

Pe de alta parte, situatia în care numarul celor care vin la vot în diaspora dar nu îsi pot exercita acest drept constitutional este egal cu diferenta dintre cei doi candidati la prezidentiale trebuie sa aiba ca si consecinta legala anularea alegerilor pentru ca înseamna ca rezultatul a fost viciat în mod definitoriu. Din acest motiv, proasta organizare a votului din diaspora poate aduce nu doar o criza de legitimitate, ci si o criza constitutionala grava de care România nu are nevoie.

Ne plasam asadar în continuare, ca si în turul întâi al alegerilor, împotriva ambilor candidati si consideram ca România are de pierdut Sigla Partidul Romania Unitaindiferent de rezultatul final, dar acest lucru nu înseamna ca jocul nu trebuie desfasurat corect cu respectarea dreptului fiecarui cetatean român de a vota daca doreste, indiferent de optiunile sale.

În cazul în care dreptul românilor din diaspora la vot nu este respectat, iar acest lucru se dovedeste a influenta rezultatul final, vom solicita anularea alegerilor pentru a fi respectata optiunea reala a românilor, oricare ar fi ea. Este dreptul suveran al poporului român de a-si alege presedintele conform regulilor democratice, iar încalcarea acestui drept absolut trebuie sanctionata drastic.

 

Bogdan DiaconuDeputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului România Unita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com