Cum arata noul Aeroport International din Bacau. Investitia de peste 57 de milioane de lei a fost realizata cu bani de la Consiliul Judetean Bacau

Noul terminal pentru pasageri al Aeroportului International din Bacau a fost inaugurat astazi, 9 noiembrie, în prezenta mai multor oficialitati. Investitia se cifreaza la peste 57 de milioane de lei si a fost realizata de consortiul UTI Grup Bucuresti – Conextrust SA Bacau – Geo Arc SRL. Senatorul Dragos Benea, fostul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, actualul presedinte dar si primarul municipiului Bacau au vorbit, la inaugurare, despre noua investitie. Noul terminal are o suprafata de 6.300 mp si o capacitate de procesare de 300 de pasageri pe ora, aspect important în situatia în care este preconizata o crestere a numarului destinatiilor si pasagerilor ca urmare a modernizarii Aeroportului.
Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau a precizat faptul ca: „Activitatea pe aeroport nu s-a oprit niciodata pe timpul lucrarilor. Noua investitie respecta toate standardele, conform legislatiei specifice în vigoare, iar conditiile privind siguranta pasagerilor sunt respectate. Terminalul permite procesarea a 300 de pasageri pe ora, ceea ce permite mentinerea actualelor rute, dar si noi destinatii“.
Desi noul terminal va fi dat în folosinta zilele viitoare, investitia nu este realizata integral deoarece Romatsa nu a demarat procedurile de achizitie pentru aparatura turnului de control. În acest fel, avioanele vor fi ghidate de la vechiul turn iar finalizarea parcarii se va face în primavara.
Senatorul Dragos Benea, fost sef CJ, care a demarat procedurile si investitia afirma ca : „Aceasta investitie ar fi putut sa fie finalizata complet, însa, desi a fost notificata de pe 14 august 2015, Romatsa SA nu a facut achizitiile pentru aparatura turnului de control, ceea ce a tinut investitia în loc. În continuare, se va opera cu turnul vechi. Din aceasta cauza, doar 100 de locuri ale parcarii sunt functionale, din cele 300 proiectate”.
Primaria Bacau realizeaza modernizarea strazii care duce spre Aeroport, loc în care au loc blocaje rutiere din cauza traficului intens. Primarul Cosmin Necula afirma ca în decembrie 2017 se finalizeaza exproprierile pentru strada Aeroportului, iar lucrarile la strada vor fi gata spre finalul anului urmator. Traficul înregistrat în ultimul an pe Aeroportul International din Bacau a depasi 200 de mii de pasageri. Destinatiile principale sunt în Italia si Anglia, locuri în care sunt plecati la munca zeci de mii de bacauani si sute de mii de persoane din întreaga Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com