Decizia Curtii de Apel Bacau: Doru Gherasa in libertate

Astazi, de la ora 11, la Curtea de Apel Bacau s-a judecat recursul procurorilor Parchetului Tribunalului Bacau, care viza arestarea profesorului de matematica Doru Gherasa, de la Colegiul Henri Coanda, pentru o perioada de 29 de zile. Chiar daca profesorul bacauan este cunoscut ca un cadru didactic eminent, fost sef de promotie la Universitatea Bacau, promotia 1998, si autor al catorva culegeri de matematica, procurorii au propus masura arestarii lui, pe motiv ca ar fi un pericol pentru societate. Dupa mai bine de o ora de audieri, si alta de asteptari, instanta s-a pronuntat. Respinge masura arestarii, dar ii impune inculpatului o serie de restrictii. ”Instanta admite in parte recursul procurorilor in sensul ca dispune ca pana la 2 iulie, asupra lui Doru Gherasa sa fie instituit control judiciar. El va fi supravecgheat de politie si va trebui sa se prezinte in fata organelor de cercetare ori de cate ori i se va cere. Nu are voie sa-si schimbe domiciliul si nici sa practice profesia, pentru care este inculpat”, se arata in decizia Curtii de Apel Bacau.

Liviu Ghioc: ”Masurile luate asupra lui sunt un abuz”

Avocatul Liviu Ghioc, care il apara pe profesorul de matematica, se astepta ca instanta sa respinga recursul procurorilor. ”Omul asta este nevinovat. Nu au nicio proba asupra lui. El este un tanar valoros, cu rezultate de exceptie, cu opt culegeri de matematica. E tipul soarecului de biblioteca, care a stiut doar sa invete. Procurorii au propus sa fie arestat pentru 29 de zile, pe motiv ca ar fi un pericol public si ca ar fi adus o defaimare meseriei si indignarea opiniei publice. Acest om nu a facut nimic, iar masurile luate asupra lui sunt un abuz”, ne-a spus revoltat avocatul Liviu Ghioc.

Va  cere daune morale de la statul roman

Profesorul Doru Gherasa, in cazul in care va fi achitat, ar putea primi daune din partea statului roman. Cel putin asta intentioneaza sa faca avocatul Liviu Ghioc, care-l reprezinta. ”Omul asta a plans in instanta, a facut un atac de panica in cele 24 de ore de arest. E speriat, traumatizat de ceea ce i se intampla. Este cu moralul la pamant si probabil niciodata nu-si va reveni cu adevarat. Dupa ce instanta isi va spune ultimul cuvant si-l va achita, vreau sa dau in judecata statul, pentrui a-i plati daune acestui profesor bacauan”, a mai spus avocatul Ghioc.

O saptamana de foc pentru profesorul Colegiului Henri Coanda

Luni, 30 iunie, Doru Ghersa a fost arestat in urma unui flagrant si invinuit ca ar fi luat spaga 200 de lei. Eleva denuntatoare, Polixenia Tuluc, a afirmat in plangerea penala ca datoria la pregatire era ”santajul” profesorului pentru a-i incheia media. Potrivit colegilor de clasa, dar si ai profesorilor, eleva Tuluc nu exceleaza la invatatura, avand chiar si media la purtare scazuta constant pentru absente. Fata de clasa a 12-a are parintii plecati in Italia. La matematica, pe primul semestru are media 5, iar pe al doilea are un 3 si un 4. Mai mult, cei 15 colegi de la clasa a 12 I s-au pus martori in proces. Mai multi dintre ei au afirmat ca au fost sunati si amenintati de Polixenia Tuluc, care s-ar fi laudat cu relatiile ei . Dupa flagrantul  realizat la Colegiul Henri Coanda, profesorul Doru Gherasa a fost tinut in arest 24 de ore, dar eliberat ulterior de Tribunal, fara a se prelungi perioada arestului cu 29 de zile. Instanta superioara, Curtea de Apel Bacau, a considerat astazi ca profesorul bacauan nu este un pericol public si ca poate fi judecat in stare de libertate.

Un comentariu

  1. romeo spune:

    Nu cunosc in profunzime cazul d-lui profesor, dar o stim cu totii care sunt obiceiurile dascalilor in Romania.Elevul are probleme, automat trebuie sa faca meditatii in particular.Nu conteaza daca-si permite sau nu parintii trebuie sa scoata banii si sa plateasca.Nu cumva credeti ca justitia a inceput sa-si faca treaba?Poate ar fi si timpul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com