Cvartetul Ari Roland vine pe 8 iunie in Bacau

Cvartetul Ari Roland va sustine o serie de concerte de jazz in Romania intr-un turneu organizat de Centrul Cultural American, desfasurat sub auspiciile Departamentului de Stat al SUA. In Bacau, Ari Roland va ajunge in data de 8 iunie, unde vor concerta in Club The Stage (Str. Valea Rosie nr. 26), de la orele 20:00.

 

„In fiecare oras cvartetul va organiza intalniri cu studenti si elevi de la facultatile si liceele de profil, pentru a-i initia in tainele jazz-ului. Ari Roland este una din cele 10 formatii selectate drept ambasadori ai muzicii americane, care au calatorit si au concertat in intreaga  lume in cadrul programului “The Rhythm Road – American Music Abroad,” organizat de prestigioasa institutie Jazz at Lincoln Center. Aceste formatii sunt specializate in jazz, urban/hip hop, blues si bluegrass”, a precizat Mihaela Armaselu, din cadrul Ambasadei SUA.

 

Seria de concerte sutinute in Romania in luna iunie este finatata de Centrul Cultural American.

Programul “The Rhythm Road – American Music Abroad” a fost initiat in 1955 de catre Departamentul de Stat sub numele de “Ambasadorii Jazz-ului”, la initiativa Congressman-ului de Harlem, Adam Clayton Powell, Jr.  Printre “ambasadorii” care au participat in acest program s-au aflat Dizzy Gillespie si Louis Armstrong.  The New York Times i-a caracterizat pe acesti  “ambasadori” ca fiind “arma sonica secreta a Americii”.Intrarea la aceste concerte este gratuita, cu exceptia clubului din Bucuresti.

 

Concertele organizate de Centrul Cultural American vor avea loc dupa cum urmeaza:

Luni,  6 iunie –  BucurestiClub “Tête-a-tête”  (Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza),

orele 20:30

Marti, 7 iunie –  Galati – Muzeul de Arta Vizuala (Str. Domneasca nr.141), orele 19:30

Miercuri, 8 iunie – BacauClub The Stage (Str. Valea Rosie nr. 26), orele 20:00.

Joi , 9 iunie – IasiClub RS  (Str. Fatu nr. 2A), orele 21:00

Sambata, 11 iunie – BucurestiParcul Cismigiu, la Foisor, orele 13:30

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com