Cea mai moderna sala de atletism din oras, în care s-au realizat de curând investitii ce depasesc un milion de lei, a fost închiriata de o firma privata, pentru organizarea unei petreceri de Revelion. Contractul pentru închirierea Salii de Atletism a fost semnat între Georgel Cojocaru, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Dan Leonte, organizatorul spectacolului, contra sumei de 1500 de euro. Pentru luarea deciziei nu au fost consultati si antrenorii care îsi desfasoara aici activitatea. Acestia considera ca o petrecere de amploare poate distruge pista de atletism si mochetele. „Eu acum aud prima oara. Sunt convinsa ca o astfel de petrecere va afecta pista pentru atletism. Va dati seama ce pot face mii de tineri, când sunt dezlantuiti”, ne-a declarat Aura Balaban, antrenorul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Bacau. Dealtfel, elevii de la clubul sportiv vor fi nevoiti sa-si faca antrenamentele afara, în zilele din apropierea evenimentului.
Mâncare si bautura, la discretie
Georgel Cojocaru afirma ca, la petrecerea de Revelion sunt interzise fumatul, alcoolul sau mâncarea. În plus, organizatorii ar fi achitat 300 de euro, drept garantie pentru pagubele care se vor produce. Pentru protejarea pistei de atletism, se vor pune mochetele, pentru care institutia bacauana a mai investit 75 de mii de lei. „La petrecere, tinerii nu au voie sa fumeze, sa consume mâncare sau alcoolice. Celor bauti nu li se va permite accesul. Eu sper sa nu se deterioreze sala. Am luat drept garantie 20% din valoarea contractului”, afirma Georgel Cojocaru. Spusele directorului Directiei Judetene pentru Sport sunt contrazise de organizatorul evenimentului, Dan Leonte. „Nu au voie sa vina cu sticle de bautura si sarmale de acasa, dar pot cumpara din sala bautura si mâncare, puse la dispozitie de o firma de catering cu care avem contract. Nu au voie sa bage în sala nici produse pirotehnice”, ne-a mai spus acesta. Organizatorii se asteapta la o prezenta masiva, în jur de cinci mii de tineri, care vor avea parte de muzica house, DJ, dar si mâncare si bautura.
Mircea Merticariu-decembrie-2010