Primarita din Buhoci a sigilat birourile angajatilor

Primarul din Buhoci este contestat de localnici, care spun ca a impus un regim de teroare si stres printre angajati si oamenii din comuna. Viceprimarul Cristian Istoc dar si asistentul social afirma ca nu au mai avut acces în birouri, deoarece acestea au fost sigilate. Dealtfel, comuna a ramas în urma cu plata ajutoarelor sociale dar si a sprijinului pentru caldura. În replica, Rodica Odobisteanu afirma ca toate sunt doar acuzatii nedovedite. Peste 20 de localnici din Buhoci s-au strâns ieri dimineata în fata primariei pentru a cere demiterea primarului dar si explicatii pentru desfacerea contractelor de munca. “Eu l-am sesizat pe domnul prefect. Acum ea m-a dat afara, m-a înjurat si a sarit la bataie”, a spus asistentul social Mihaela Zaharia. Femeia de serviciu, Daniela Fita afirma ca a fost data afara, desi era în concediu medical. „M-a trimis la cules de mere desi eram bolnava, în concediu medical”, a spus aceasta. Nemultumiti de expresiile si comortamentul primarului se decalara si consilierii locali. „Nu pot reproduce tot. Are un vocabular foarte vulgar. În sedinte ne face prosti si tâlhari, iar pe femei le înjura mai urât”, afirma consilierul Ioan Mocanu. Afirmatia este sustinuta si de alte voci. “Pe sotia mea a facut-o haita, scroafa”, a spus Vasile Zaharia.

 

„Toti sunt dalmatieni, în afara de mine”

Primarul Odobisteanu recunoaste ca are o fire mai iute. Pentru fiecare din acuzatiile care i se aduc are propriile argumente. Ea afirma ca dosarele sociale sunt prost întocmite si ca unii sateni nu au dreptul nici la ajutoare de caldura “Toti sunt dalmatieni, în afara de mine. Eu sunt ardeleanca, am coloana vertebrala. E adevarat ca le-am adresat si cuvinte mai dure. Asa sunt eu, vulcanica!”, ne-a pus Rodica Odobisteanu. Pe de alta parte, viceprimarul Cristian Istoc asteapta sa fie luate masuri împotriva edilului de la Buhoci si cere o ancheta în acest caz. “Institutia este blocata. Este o situatie tensionata, angajatii lucreaza în stress. Le-a luat câte 10-20% din salariu, patru au fost dati afara acum, de Craciun si înainte înca trei”, afirma viceprimarul Istoc.

Neculai Bartic, fost politist comunitar

“M-a dat afara. Acum am câstigat procesul si trebuie sa-mi dea banii pentru opt luni de zile, în care nu am lucrat si m-am judecat”.

Mircea Merticariu-decembrie 2010-adevarul

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com