Aurelian Dobrescu a prejudiciat statul cu 11 milioane de euro

Aurelian Iulian Dobrescu, asociat si administrator unic al SC Aricleea SRL Bacau, a fost trimis în judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Bacau pentru evaziune fiscala. Acesta, în perioada mai 2007-aprilie 2008, a prejudiciat statul cu peste 11 milioane de euro, prin neînregistrarea accizelor, TVA-ului si impozitului pe profit rezultate din tranzactii cu petrol si alti combustibili. Inculpatul nu a înregistrat 730 de facturi în contabilitatea firmei, aferente livrarilor de cobustibil catre 19 societati comerciale. „Deasemeni, a schimbat destinatia unor produse energetice scutite de la plata accizelor, care nu au fost în realitate folosite ca si combustibil pentru motoare si pentru încalzire”, se arata în comunicatul DNA. În procesul deschis la Tribunalul Bacau se constituie parte civila si Garda Financiara Bacau, cu suma de peste 68 de milioane de lei, pentru obligatiile financiare declarate, dar neachitate de Iulian Dobrescu. Statul român nu a reusit sa recupereze niciun leu din prejudiciu, deoarece pe numele administratorului de la Aricleea nu exista niciun bun înregistrat. „El nu figureaza cu niciun fel de bunuri în România”, afirma Nicu Rotaru, lichidator la IPURL Expert Husi, care s-a oupat societatea Aricleea. Dosarul finalizat de procurorii DNA se bazeaza pe verificarile comisarilor Garzii Financiare Bacau, efectuate în urma cu aproape trei ani. „E un dosar mai vechi, firma a fost în procedura de insolventa la Tribunalul Bacau. Din luna februarie este radiata”, ne-a declarat judecatorul Maria Oboroceanu.

„Nici un organ al statului nu l-a gasit”

Lichidatorul Nicu Rotaru, desi a facut toate procedurile impuse de legea insolventei, nu a primit niciun raspuns din partea administratorului acesteia. „Nu am reusit niciodata sa îl vad sau sa-l aud. Toate adresele trimise la firma s-au întors nedeschise. Niciun organ al statului nu a putut stabili unde e”, afirma lichidatorul Nicu Rotaru. Desi existau informatii ca acesta ar fi fost închis pentru o alta infractiune, Administratia Nationala a Penitenciarelor, în urma verificarilor, a dezmintit acest zvon. „Existau informatii ca ar fi fost retinut si închis. Dar nu s-au confirmat. El poate fi oriunde”, a mai spus Nicu Rotaru.

Nicu Rotaru, lichidator IPURL Expert Husi

„Aurelian Dobrescu este de loc din Prahova, dar si-a luat o firma înregistrata în Bacau, cu care a efectuat tranzactiile”

Mircea Merticariu-decembrie2010-adevarul.ro

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com