Pentru Julio Iglesias s-au gasit 340 de mii de euro. Cum o fi cu fila bugetara la Theaterstock?

Tin minte ca prin 2007 Primaria Bacau si Consiliul Judetean Bacau au gasit cate 170 de mii de euro, de fiecare, pentru organizarea concertului lui Julio Iglesias. Venirea lui la Bacau a fost folosita si electoral, iar Iglesias, care pana atunci nu stia unde este Bacaul pe harta a devenit primul cetatean de onoare al judetului Bacau.THEATERSTOCK

Concertul lui Julio Iglesias a fost cum a fost: sonorizare execrabila, pe stadionul municipal, acum in paragina, iar batranelul de pe scena era doar o umbra a ceea ce a fost odata.

De concert s-au bucurat doar oamenii VIP, politicienii, functionarii din Primarie si Consiliul Judetean, care au primit invitatii si au stat in fata, iar bacauanii, care au platit din buget venirea artistului au scos si din buzunare sume importante.

Anca Sigartau, fostul manager al Teatrului Municipal Bacovia, si Dragos Pandele au organizat anul trecut Theaterstock, cu 400 de mii de euro de la bugetul local iar restul din sponsorizari. Nu a fost indeajuns bugetul, deoarece alocarea nu s-a facut din timp si au aparut alte cheltuieli cu drumurile artistilor din toata Europa, cumparate in pripa la pretul zilei. Totodata, nu s-au incasat bani pe bilete si nu s-au obtinut sponsorizari, pentru ca nu a existat interes din partea municipalitatii sa promoveze evenimentul.

Theaterstock 2016 nu va mai avea loc. Nu exista fila bugetara, spun functionarii, nu sunt bani. Si aceeasi care au blocat-o pe artista Sigartau isi continua planurile. In timp ce Theaterstock a durat doua saptamani si a atras zeci de mii de spectatori, in salile Bacaului si in strada, de concertul lui Iglesias s-au bucurat cei care au avut loc la VIP, pe principii politice. Intr-adevar, timpul ramas pana la inceputul lui august era cam scurt, iar situatiile prezentate de unii  de prin Primarie nu par prea roz, fiind facute sub propria interpretare. Aceeasi oameni care au strigat in ultimile luni ca ar fi nereguli bugetare la prima editie sunt consecventi, ca altfel ar fi penali din start.

FOTO:www.telegraph.co.uk Concertul lui Julio Iglesias de la Bacau, din 2007, a costat 340 de mii de euro

FOTO:www.telegraph.co.uk
Concertul lui Julio Iglesias de la Bacau, din 2007, a costat 340 de mii de euro

7 Comentarii

 1. Vali spune:

  Nu a fost indeajuns bugetul, deoarece alocarea nu s-a facut din timp si au aparut alte cheltuieli cu drumurile artistilor din toata Europa? Nu s-a facut un program, o estimare a tuturor cheltuielilor, un buget necesar? Cum Dumnezeu sa primesti 1.800.000 lei si sa te intinzi la 3.000.000 lei?Am inteles, au fost 16 zile, dar mai taiai 5 zile ca nu era musai sa se tina 3 saptamani. Toata lumea vrea cultura (ma rog, majoritatea) dar prea multe discutii pe seama acestui Theaterstok, de ce nu se poate face ceva legal, fara discutii? Sponsorizari au fost si de la Elite Mob, Stomdas, Dedeman, Agricola, Vodafone, Selgros si multe alte firme. Majoritatea spectacolelor din strada ?i nu numai au fost sponsorizate!

 2. Rayanna (Romania Adevarata) spune:

  Scoala de teatru romaneasca este una dintre cele mai bune si care a creat multe talente ! Pacat ca nu sunteti respectati pentru valoarea pe care o aveti 🙁
  Consider ca aceasta este o forma de indolenta,de dispret ,de incultura a celor care puteau face acest lucru !

 3. ioana spune:

  Poi sa dea mai marii parale! Hrebenciuc, Paler, Ciubotaru, Floroiu, Benea, Luchian! Au astia bani….cat pentru 5 teatrestocuri.

 4. Gabi spune:

  De ce se merge doar pe banii primariei?
  De ce nu se cauta sponsorizari?
  Si nu inteleg de ce trebuie sa blochezi un oras timp de16 zile!

 5. Iulian spune:

  Le dorim celor din prim?rie care au blocat festivalul 2016 sa aib? parte de ce e mai r?u de la via??!

 6. coco-jambo spune:

  Nu au existat sponsorizari? Si atunci ce rol a avut totusi acel ONG,numit Muze Colorate?

  • administrator spune:

   Au existat sponsorizari. Mai putine si de valoare redusa. Cei care s-au dus sa le obtina, nu aveau certitudinea ca se va organiza evenimentul. Banii de la Consiliul Local s-au dat cu o zi inainte de festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com