O noua incercare a simpatizantilor comunisti: PCR XXl

Constantin Cretu, simpatizant comunist, membru al Comisiei de Inregistrare al Partidului Comunist, a anuntat ca prin hotararea Curtii de Apel din 27 iunie s-a dispus inregistraea Partidului Comunist Roman – Secolul XXI , in Registrul Partidelor Politice. Modificarea inca nu este mentionata in Registrul Partidelor Politice de pe site-ul Tribunalului Bucuresti. Nu este prima incercare de reinfiintare a unui partid comunist in Romania. Acum sase ani, Partidul Alianta Socialista (PAS) condus de Constantin Rotaru, a incercat acelasi lucru si un alt simpatizant de stanga, Petre Ignatencu, a incercat sa infiinteze NPCR, Partidul Comunistilor Nepeceristi.

PAS-PCR

PAS-PCR

„Avem placerea sa va comunicam ca prin Hotararea definitiva a Curtii de Apel Bucuresti s-a dispus, in sedinta publica din 27.06.2016, inregistraea Partidului Comunist Roman – Secolul XXI , in Registrul Partidelor Politice.
Folosim acesta ocazie pentru a ne exprima opinia ca Partidul Comunist Roman inregistrat de noi,nu ne apartine numai noua , nu apartine numai celor care de-a lungul timpului au actionat pentru inregistrarea Partidului Comunist Roman , el apartine tuturor cetatenilor acestei tari care doresc o societate mai buna si mai dreapta si cred in posibilitatea relizarii unitatii tuturor fortelor de stanga din tara noastra pe baza promovarii in comun a principiilor Democratiei Participative“, Cu prietenie si solidaritate, Constantin Cretu.

„Dupa cum stiti noi romanii suntem foarte buni la teorie dar , din pacate, ne omoara ..practica.Eu as adauga la practica si o anumita …neincredere …in ceea ce fac romanii nostrii.Avem parca mai multa incredere in ce fac strainii …si cand scriu cuvantul “strain” imi vin in gand versurile lui Eminescu din poezia Doina ….Nu as vrea sa se inteleaga ca sunt strainofob …dar lipsa de incredere ,a unora dintre noi,in puterea noastra de a realiza lucruri deosebite …ma doare.Prin urmare eu nu cred ca un partid poate fi mai bun decat oamenii care il alcatuiesc.Deci transformarile in bine “ pentru a nu mai repeta greselile facute de fostul PCR”,cum spune unul dintre prietenii nosti, trebuie sa inceapa cu noi , cu modul in care ne raportam la realitatile cotidiene.Din aceste considerente Partidul are si adaugirea de “Secolul XXI”. Partidul Comunist Roman reinfiintat trebuie sa faca fata exisigentelor acestui secol in care traim . Daca traim in trecut nu mai vedem prezentul si …viitorul..Din acest punct de vedere noi suntem singurul partid ,in plan mondial ,care am adaptat Doctrina la exigentele prezentului si care am inlocuit Democratia Reprezentativa cu Democratia Participativa si actionam sa realizam unitatea intregii stangi romanesti pe baza acestor principii.
Sintagma” comunisti autentici” afirmata de acelasi prieten , necesita in mod automat un element de referinta si asta ma duce cu gandul la celebra fraza biblica
” cine arunca piatra”. Noi pornim in aprecierea unei calitati nu de la “authentic” ci de la “necesar” apreciind ca orice calitate se dovedeste prin …fapte iar faptele trebuie sa fie in concordanta cu necesitatile de moment si de perspectiva ale poporului.Biblia spune ca in prezent oamenii au devenit “ iubitori de sine” nefiind dispusi sa faca ceva in folosul altora.Acesta este si motivul pentru care noi ne propunem sa sprijinum dezvoltarea spiritului civic si comunitar ca o premiza a pastrarii traditiilor si specificului milenar al poporului nostru.
Programul PCR- XXI, prevede unele elemente orientative . Tribunalul nu aproba “programe de criza”. Cred insa ca unele elemente precum “ o Europa fara dublu standard, o Europa a natiunilor , economie mixta de piata, Stat participativ in locul celui minimal,realizarea unui nou spatiu public, valorificarea resurselor naturale in interesul general, relatii economice cu toate marile puteri economice etc” sunt elemente esentiale si pentru un Plan de Criza.
Citind Programul orcine poate constata ca noi suntem singurul partid care nu ne propunem sa folosim Societatea Civila in interes personal ci ne propunem sa sprijinim noi, in practica politica, Societatea Civila sa-si promoveze propriile interesele. Pe acesta linie membrii nostril vor trebui sa fie factori activi in cadrul Forumului Social Roman care este un forum de dezbateri al Societatii Civile pentru identificarea si promovarea interesului national in plan intern si international.Cei care vor fi propusi de la baza catre centru in cadrul partidului vor fi cei recomandati de realizarile lor in plan social si de capacitatea lor de a solution problemele sociale la nivelul zonal din care provin.Cunoasterea si solutionarea problemelor sociale constituie prin urmare si baza activitati pe linie de partid.
Daca prietenul nostru are in present anumite retineri in plan politic poate sa se manifeste in plan social in cadrul Forumului Social Roman care este membru al Forumului Social European si Mondial ,poate deveni membru activ in cadrul Consiliului Roman pentru Pace ( care este membru al Consiliului Mondial al Pacii)sau al Asociatiei de Prietenie, Solidaritate , Intelegere si Cooperare Internationala” Geniul Carpatilor” care este observator in cadrul Federatiei Mondiale a Sindicatelor.
Prin urmare suntem din nou la un inceput de drum.Greutatile si obstacolele trebuie sa le trecem impreuna avand convingerea ca drumul nu-i o povara daca credem cu tarie ca la capatul lui este un …VIS…care poate transforma in realitate sperantele noastre si ale generatiilor viitoare. “, precizeaza Constantin Cretu intr-un email, in care precizeaza liniile partidului.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

2 Comentarii

  1. Rus Maria spune:

    unde il pot contacta pe domnul Constantin Cretu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com