207 batrani din Stanisesti si Motoseni au beneficiat de un proiect al FSC, finantat de Fundatia Vodafone România

Proiectul„Dreptul la o batranete decenta”s-a derulat  timp de un an si s-a adresat  batrânilor din comunele Stanisesti si Motoseni. A fost implementat de FSC Bacau, cu o finantare a Fundatiei Vodafone România în valoare de 41.400 de euro.

Comunicat: „Fundatia Vodafone România si Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacauau derulat în perioada iunie 2015 – mai 2016 proiectul „Dreptul la o batrânete decenta” menit sa ofere îngrijire si asistenta complexa vârstnicilor din comunele Stanisesti si Motoseni, doua zone rurale cu situatie economica precarasi marcate de lipsa de servicii specializate pentru categoriile sociale vulnerabile.

FSC Romania Rurala 2015: FOTO LIVIU TERINTE

FSC Romania Rurala 2015: FOTO LIVIU TERINTE

Peste 200 de batrâni din aceste comune au beneficiat de îngrijiri de baza (igiena personala, supravegherea starii generale, curatenie, cumparaturi etc), asigurate de 17îngrijitoare la domiciliuorganizate în doua echipe, dar si de îngrijiri medicale, oferite de cele douaasistente medicale de la cabinetele medicale comunale, colaboratoare în cadrul proiectului. De asemenea, vârstnicii au beneficiat de servicii de asistenta sociala, consiliere si reprezentare, prin implicarea a treiasistenti sociali.

 

„Fundatia Vodafone România a înteles importanta acestor servicii de îngrijire la domiciliu acordate batrânilor si ofera sustinerea financiara fara de care acest program nu ar putea exista. Astfel, împreuna cu partenerul nostru Fundatia de Sprijin Comunitar, putem asigura vârstnicilor din judetul Bacau dreptul la o batrânete decenta,” a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone România.

 

Fundatia Vodafone România a fost principalul finantator, cu o investitie de 41.400 euro, dintr-o valoare totala a proiectului de 70.700 euro. Restul bugetului a fost asigurat de consiliile locale ale celor doua comune si de Fundatia de Sprijin Comunitarcare a contribuit cu o parte din fondurile strânse în cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, editia 2015.

 

„Programul de îngrijire la domiciliu va avea o importanta strategica în urmatorii ani, pe fondul îmbatrânirii accentuate a populatiei în România si a depopularii continue a zonelor rurale sarace. În zona de est a judetului întâlnim tot mai multe sate mici unde populatia este majoritar de vârsta a III-a. Nu este de mirare ca, de la an la an, numarul de solicitari pentru îngrijirea la domiciliu este în crestere

 

 

 

deoarece reprezinta o solutie viabila si convenabila din punct de vedere economic,” a spus Gabriela Achihai, presedintele Fundatiei de Sprijin Comunitar.

 

În cele doua comunitati, ca si în întreaga zona de est a judetului, situatia economica dificilasi saracia afecteazaîntreaga viata sociala, cei mai expusi fiind copiii, batrânii si persoanele cu dizabilitati. Pentru acestia serviciile sociale sunt fie inexistente, fie sporadice, principalul furnizor de programe socio-medicale si educationale fiind FSC, cu o prezenta continua de aproape 20 de ani. Programul de îngrijire a vârstnicilor care deservesteîn total 11 comunitati rurale este foarte solicitat de autoritatile din zona. Dincolo de componenta de servicii sociale, programul ofera solutii si pentru problema lipsei locurilor de munca, atât îngrijitoarele cât si lucratorii sociali care formeaza echipele de îngrijire fiind selectati dintre locuitorii zonei, persoane care nu au alte optiuni de ocupare profesionala.

 

Fundatia Vodafone România este o organizatie neguvernamentala româneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, înfiintata în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone România a finantat peste 963 de programe în domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, batrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pâna în prezent, Fundatia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

 

Fundatia de Sprijin ComunitarBacau(FSC) esteunadintrecelemaimarisimai bine organizateONG-uri din România, ceîsidesfasoaraactivitateaîntr-o zona cu mari probleme sociale, regiuneaestica a JudetuluiBacau.Princele opt proiectederulate la oraactuala, venimîn sprijinulcelormaidefavorizatecategorii ale comunitatii: batrânisibolnaviîn fazeterminale, copiisifamiliidefavorizate, comunitatiruraleizolate.

Având la oraactuala un numar de 130 de angajati, aproximativ 200 de voluntari, 8 centreeducationalepentrucopiisi un centru de zipentruvârstnici, 11 echipe de îngrijire la domiciliu, F.S.C. se bucura de recunoasterenationalasi international avândparteneriinstitutionali din Marea Britanie, Norvegia, Elvetia, Germania, Italia. Proiectele FSC au strâns 25 de premiinationalesau international sirecunoastereîn cadrulprincipalelor Gale sievenimentenationalecepromoveazaresponsabilitateasocialasiexcelentaîn domeniul O.N.G.“

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com