Dan Iacob lanseaza cartea „Iisus Hristos. Crestinismul. Biserica“ la Centrul „George Apostu“

Joi, 14 mai 2015, de la ora 17, la Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau va avea loc lansarea volumului „Iisus Hristos. Crestinismul. Biserica“, o antologie de autori, texte si teme din al II-lea mileniu crestin a lui Dan Dan IacobIacob, aparuta anul acesta la Editura „Conta”, din Piatra Neamt. Cartea va fi Victor Munteanuprezentata de conferentiarul dr. Marius Popescu, paroh al Bisericii Sf. Ioan din Bacau si de Emilian Catalin, ministru Provincial – Ordinul Fratilor Minori Conventuali, Provincia „Sf. Iosif”. Intreaga intalnire va fi moderata de poetul Victor Munteanu.

Rod al lecturilor din ultimii 25 de ani, cartea, aparuta la Editura „Conta” din Piatra Neamt, si-a propus sa adune între în cele aproape 1000 de pagini, în format academic, autori, texte si teme din al doilea mileniu crestin, teologi crestin-ortodocsi, romano-catolici, protestanti si neoprotestanti, precum si autori din alte arii spirituale (hinduism, iudaism, New Age, ateism, agnosticism).
„În ceea ce priveste temele, sunt trecute în revista, pe baza unor texte riguros selectate, Revolutia Franceza si Biserica, Biserica si comunismul, Biserica si Francmasoneria, omul medieval, omul romantic, omul renasterii, omul secolului al XIX – lea, Inchizitia, Cruciadele, Schisma de la 1054, Ordinele religioase ale Bisericii Catolice, „Jesus Revolution” (1960-1974), Biserica si regimurile totalitare, Crestinism si antisemitism, Biserica Romana Unita cu Roma, Biblia lui Serban de la 1688, Primatul papal, Inchizitia spaniola.

Desi are studii politehnice, facute la Bucuresti în perioada 1980 -1985, Dan Iacob a facut o pasiune pentru tema amintita, începand sa citeasca, înca dinainte de 1989, toate car]ile legate de ea pe care le-a gasit, cu credinta ca, de multe ori, o tema ce te locuieste timp de zeci de ani poate rodi o carte la fel de valoroasa ca a unui autor cu studii de specialitate. Dar aceasta va ramane la latitudinea cititorilor, preotilor si teologilor care vor avea ragazul sa se aplece asupra volumului propus de editura nemteana.
Dan Iacob, eseist de forta si cu o vocatie aparte în Literatura româna, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, a mai semnat volumele de eseuri Neodihnirea de fiin]a (2001), Lasa-te locuit (2004), Pecetea (2010), Uita-te o clipa, rasare soarele (2011), Aceasta lume nu e o concluzie (2013), avand în acest moment sub tipar cartea De la Nistru pan’ Marius Popescula Tisa , ce urmeaza sa fie lansata la „Targul de carte Bukfest” (Bucuresti), în aceasta luna.Centrul International George Apostu
Cartea – care va fi prezentata de pr. Marius Popescu, paroh al Bisericii „Sf. Ioan” Bacau si Fr. Emilian Catalin, ministru Provincial – Ordinul Fratilor Minori Conventuali, Provincia „Sf. Iosif” din România, Bacau. Evenimentul va beneficia de un microrecital de poezie din creatia poetilor bacauani, precum si de un program artistic de înalta tinuta profesionala sustinut de soprana Claudia Vasilache, pr. Iulian Musat si pr. Marian Vatamanescu.
Moderatorul întâlnirii va fi poetul Victor Munteanu“, se arata intr-un comunicat al Cenaclului literar-artistic „Avangarda XXII” al scriitorilor profesionisti.

Lansare Carte„Iisus Hristos. Crestinismul. Biserica“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com