Curtea de Conturi va face un audit la banii publici incasati de bloggerul Florin Popescu

Contractele fictive, lipsite de o motivatie adecvata si de cadrul legal, ale firmei SC G&P News&Advertising cu Primaria Bacau si Consiliul Judetean Bacau vor fi verificate de specialistii Curtii de Conturi. Actiunea de control va fi inclusa distinct in planurile de audit ale institutiei pentru UAT municipiul Bacau si UAT judetul Bacau la controlul din acest an.

FOTO http://observator.tv/

FOTO http://observator.tv/

Pana acum, Camera de Conturi Bacau nu a facut verificari ale contractelor celor doua institutii ale administratiei locale cu aceasta societate, deoarece sumele erau sub pragul de semnificatie pentru executia bugetara.
Totusi, in ultimii 5 ani, firma controlata de Florin Popescu (Aghiuta.com si Ziarul de Bacau) a primit aproximativ 500 de mii de lei, prin contracte atribuite direct de cele doua institutii. In motivatia pentru delegarea serviciului de monitorizare a presei, apropiatii lui Aghiuta din Primaria Bacau au considerat ca munca lui Popescu va creste gradul de receptivitate a institutiei fata de problemele cetatenilor iar cei de la Consiliul Judetean au reclamat o necesitate stringenta a acestei activitati.
Atat Primaria, cat si Consiliul Judetean aveau angajati, care inainte de inventarea afacerii lui aghiuta.com faceau monitorizarea presei iar aceasta nu era singura atributie a lor. Mai mult, acestia castiga sub o mie de lei in administratia bacauana iar Florin Popescu are venituri declarate de aproape doua mii de euro, lunar.

Curtea de Conturi verifica banii sifonati catre un blogger din Bacau

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com