Edilul Prajestiului, Eugen Antica, trimis în judecata de DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Bacau, au dispus astazi trimiterea în judecata, sub control judiciar, a inculpatului Eugen Antica, fost primar al comunei bacauane Prajesti. Edilul este acuzat de luare de mita dar si operatiuni financiare ilegale, care au produs un prejudiciu de peste 43 de mii de lei.

Eugen Antica

Eugen Antica

Procurorii bacauani afirma ca în perioada 2006 – 2008, inculpatul Antica Eugen, în calitate de primar al comunei Prajesti, a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrarilor ce urmau a fi decontate de Primaria comunei Prajesti, conform unui contract încheiat între Consiliul Local al comunei Prajesti si respectiva societate comerciala, având ca obiect executarea, finalizarea si întretinerea lucrarii „Sediu Primarie comuna Prajesti – judetul Bacau”, în valoare de 1.510.325,64 lei.

Eugen Antica, primar Prajesti

„În baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în doua transe, la datele de 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct. Banii au fost solicitati si primiti pentru ca, în calitate de primar al comunei Prajesti, inculpatul Antica Eugen sa asigure desfasurarea în bune conditii a contractului de achizitie publica mentionat anterior, în sensul de a efectua platile cu celeritate“, se arata în comunicatul procurorilor DNA.

Activitatea infractionala a lui Eugen Antica a fost însa în forma continua. În perioada mai 2006 – septembrie 2012, în scopul obtinerii de bani si alte foloase pentru sine sau pentru societatea SC Laurel SRL, pe care o controla, inculpatul Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activitatile de administrare a societatii comerciale, activitati incompatibile cu functia detinuta.

„Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achizitionarea unor utilaje, de

FOTO Ziarul de Bacau

FOTO Ziarul de Bacau

achizitionarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinatiei sumelor de bani obtinute de societate în urma relatiilor comerciale desfasurate, în scopul obtinerii pentru sine si pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite. În cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra terenului arabil aflat în proprietatea inculpatului Antica Eugen, pâna la concurenta sumei de 43.746,98 lei“
se arata în comunicatul procurorilor de la DNA Bacau.

Tribunalul BacauDosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse în cauza .

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com