Cat este de mare pericolul terorist in Romania si care sunt riscurile radicalizarii islamistilor din Europa, in opinia generalului (r) George-Mircea Botescu, fost consilier al directorului SIE

Conferentiarul universitar Mircea George Botescu, de la Universitatea din Bucuresti, general de brigada in rezerva si fost consilier al directorului Serviciului de Informatii Externe din Romania, a explicat joi, 9 noiembrie, in cadrul Conferintei „DECRET“ organizata de Universitatea „George Bacovia“ din Bacau care este pericolul radicalizarii fundamentalismului islamic in intreaga Europa.
Studiul la care a participat specialistul in intelligence si stiinte militare, care a ocupat locuri cheie in MAI si SIE, a fost realizat de Eurisc, în parteneriat cu Ministerul de Interne din Olanda.
Mircea George Botescu a facut referire la cateva comunitati islamice din Romania, de mici dimensiuni, unde s-au constatat derapaje spre radicalizare, dar a precizat ca este meritul structurilor de informatii si al colaborarilor cu partenerii strategici lipsa oricarui atentat in tara noastra. „Exista o activitate preventiva reala in Romania. Intentii au existat“, a spus conferentiarul dr. Mircea-George Botescu.Conferinta DECRET-„Devianta si Criminalitate. Evolutie, Tendinte si Perspective“, organizata de Universitatea George Bacovia, a ajuns la editia a treia si se bucura de o prezenta masiva de specialisti si personalitati din domeniul juridic. Universitatea bacauana a implinit 25 de ani de existenta.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com