Craciunul scriitorilor si artistilor bacauani

Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov“ din Bacau organizeaza sâmbata, 15 decembrie, de la ora 11.00, la Filarmonica „Mihai Jora“ din Bacau, „Craciunul scriitorilor si artistilor bacauani“. Scriitori, istorici, pictori, sculptori dar si jurnalisti sunt invitati sa ia parte la acest eveniment.

Craciunul scriitorilor si artistilor bacauani„Craciunul scriitorilor si artistilor bacauani“va începe cu intonarea Imnului României, Desteapta-te Române, urmat de un Te Deum în memoria Eroilor Neamului. Preotii Ion Roncea, Cornel Paiu si Marian Vatamanescu  vor face o slujba de pomenire a patronilor spirituali ai Fundatiei Culturale „Georgeta si Mircea Cancicov“. Cântaretul de muzica populara Anton Achitei îsi va lansa volumul de poezii „Iscalitura Mamei“, fata de care vor face o critica Petre Iscahi si Daniel Nicolescu. Câteva poezii vor fi interpretate de actorii Stelian Preda si Firuta Apetrei. Dupa un moment liric, specific Craciunului, poetii prezenti la eveniment vor citi poezii din creatia proprie. Paul Valerian Timofte si Mitica Pricopie vor prezenta lucrarea referitoare la rolul familiei Lecca în istoria bacaului de altadata, în prezenta urmasului familiei, Dumitru Lecca.

„Craciunul scriitorilor si artistilor bacauani“ va continua cu câteva colinde si cântece religioase, specifice Nasterii Domnului“ dar si Sfântului Vasile cel Mare sau Anului Nou 2013. Apoi, cei prezenti în Sala Ateneu se vor bucura de cântecele populare interpretate de Anton Achitei si Daniela Condurache. Victor Munteanu, presedintele Fundatiei Culturale „Georgeta si Mircea Cancicov“, va decerna apoi premiile de excelenta pentru cei mai talentati artisti. Evenimentul cultural se va încheia cu ruleta Avangardei 22, cu gânduri pentru Craciun si Noul An, dar si cu o agapa crestina, la Restaurantul Militar din Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com