Costurile de executie ale Spitalului Municipal Bacau s-au dublat. Guvernul acopera gaura neagra din Bacau, organele de control tac!

Licitatiile in Romania sunt o mare bataie de joc, iar Bacaul nu face exceptie de la regula. Cu complicitatea si incompetenta Noul spital municipalorganelor de control, fie ca vorbim de cele fiscale sau penale, autoritatile administratiei publice, cu sustinere politica, se transforma in cei mai crunti dusmani ai natiei, ai banului public si ai legislatiei din Romania. Care mai este valabilitatea sau rostul unei licitatii, cum a fost cea din martie 2007, cand s-au atribuit lucrarile pentru „proiectare, executie si dotare cu utilaje, echipamente tehnologice si echipamente tehnico medicale pentru obiectivul de investitii Spitalul Municipal Bacau“ consortiului ICCO-Philips-Integrine, contra sumei de 125 de milioane de lei. In momentul de fata, dupa cum a recunoscut astazi primarul Romeo Stavarache, intr-o conferinta de presa, cheltuielile facute la spital au atins suma de 199 de milioane si ar mai fi nevoie de vreo 49 de milioane. Asta dupa ce Guvernul Ponta a dat astazi 10 milioane de lei. Adica, valoarea estimata la zi este de aproape 250 de milioane de lei, adica peste 55,6 milioane de euro. Dublu fata de valoarea licitata!

De ce a fost nevoie in 2007 de o licitatie? Castigarea licitatiei de catre ICCO a fost contestata ulterior de un alt baron local, caruia i s-a inchis gura si care a primit lucrarile la Podul Margineni. Un nene care se lauda cu relatiile sus puse in Politie, in fosta Militie etc. Domnul VR spunea la momentul respectiv ca: caietul de sarcini si conditiile impuse au fost pe profilul firmei din Brasov! Adica cifra de afaceri de peste 30 de milioane de euro si experienta in domeniul medical, al echipementelor medicale etc. Diriginetia de santier a fost asigurata de Vamibcons, firma unui liberal, contra unor sume foarte consistente! Acelasi care a fost impus la cateva dintre hipermarcheturile si supermarcheturile din Bacau! Fireste, totul este legal! Atata timp cat zoon politikon care coordoneaza totul este cuminte si are sustinere! Felicitari domnule primar Romeo Stavarache! Ati reusit sa dublati costurile pentru Spitalul Municipal Bacau si perioada de executie! La fel cum ati facut la Bazinul Olimpic de Innot! Asa da administratie locala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com