Cornel Iacobov vinde Hotel Moldova

Omul de afaceri se afla în negocieri cu Dragos Paval, administrator la Dedeman. În maxim doua luni, hotelul va apartine celui mai mare retailer de materiale de constructii din tara, care are peste 4500 de angajati

 

Se poarta negocieri pentru vânzarea Hotelulului Moldova. Atât Cornel Iacobov, cât si Dragos Paval, administrator al Dedeman, au confirmat negocierile care se poarta în aceasta perioada, de pe urma careia s-au putea încheia cea mai mare tranzactie imobiliara a anului din municipiul Bacau. ”Îl vând deoarece am nevoie de bani. Nu e graba, dar, din octombrie vine al doilea val al crizei. Vreau sa nu fiu luat prin suprindere”, a spus Cornel Iacobov. Omul de afaceri recunoaste ca societatea Dedeman este cel mai serios negociator, dar îsi doreste ca tranzactia sa se faca în liniste. ”Sunt mai multi interesati. Nu vreau sa apara numele societatii Dedeman, pentru ca stiu ca fratii Paval vor ca totul se produca în liniste, în silentio stampa”, a mai spus Iacobov. Acesta a mai spus ca în acte proprietar este chiar sora lui Gabriela Nistor. ”Nu sunt eu proprietar. În acte, de la bun început a fost sora mea”. Si Dragos Paval care a administrat în 2010 afaceri de peste 289 de milioane de euro a confirmat interesul societatii pentru achizitionarea hotelului. ”Înca nu am cumparat Hotel Moldova. Acum suntem în negocieri, în discutii, si nu putem avansa sume de bani. Suntem interesati sa-l achizitionam si asta nu se face cât ai bate din palme. Cred ca în doua luni voi putea anunta oficial asta”, a spus Dragos Paval.

 

 

Tranzactii imobiliare în lant la firmele controlate de Corneliu Iacobov

 

Omul de afaceri bacauan a mai pierdut în acest an un hotel. Este vorba de Hotel Scandinavia din Mamaia, detinut de omul de afaceri bacauan printr-o firma întrata în faliment, SC Tour Scandinavia SRL. Cunoscut ca o locatie luxoasa, preferata de VIP-uri, Hotel Scandinavia are 16 camere, un apartament prezidential, sauna, masaj si fitnes. Tranzactia a fost încheiata cu peste 4 milioane de lei, cu tot cu TVA. Chiar daca nu a fost vehiculata o suma, Hotelul Moldova din Bacau va fi una din cele mai mari tranzactii ale anului. Imobilul aflat în centrul Bacaului, are 244 de locuri, în 143 de camere. Hotelul de 12 etaje are 10 suite, 10 apartamente, 30 de camere single si 93 double. Majoritatea camerelor sunt dotate cu televizior color, cablu, telefon international, internet, minibar si aer conditionat. Acestea nu sunt singurele tranzactii imobiliare din acest an ale lui Cornel Iacobov. Una din agentiile imobiliare a postat un anunt privind vânzarea resedintei din Bacau, pentru suma de 2,8 milioane de euro.

 

Condamnare în coada de peste

 

Cornel Iacobov a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 7 ani de închisoare si plata a peste 18,45 milioane de lei, pentru prejudicierea Rafo Onesti. Desi sentinta a fost data pe 18 noiembrie 2010, motivarea acesteia nu a venit nici pâna în ziua de azi. ”Cu acea condamnare nu s-a mai întâmplat nimic. Nu am ce contesta, deoarece nici macar acum nu a venit motivarea sentintei. Legea spune ca în 30 de zile se da motivarea”, a mai spus Cornel Iacobov.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com