Consiliul Judetean al Elevilor reînvie Cenaclul „Crisalide“

Sâmbata, 26 noiembrie, de la ora 10, la Scoala “Octavian Voicu”, are loc lansarea Cenaclului “Crisalide” al Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Bacau. Acesta este cel de-al doilea cenaclu literar cu acest nume, dupa cel coordonat de fostul director al Palatului Copiilor, profesorul Violeta Serban.

 

„Cenaclul are ca obiectiv descoperirea talentelor literar-artistice si oferirea posibilitatii de afirmare si dezvoltare a celor care dovedesc vocatie literara, prin organizarea unor întâlniri cu caracter deschis, primitor . De asemenea, cenaclul urmareste promovarea culturii prin lectura si creatiile artistice ale elevilor. Acest proiect are misiunea de a raspândi în rândul elevilor ceea ce este valoros, iar iubitorii de cultura de calibru vor avea sansa de a cunoaste oameni care sa-i îndrume în acest demers al cunoasterii“, se arata intr-un comunicat al CJE Bacau.

 

Cenaclul „Crisalide“ sub coordonarea Violetei Serban

 

Cenaclul „Crisalide“ a fost înfiintat în 1990 si coordonat de profesorul Violeta Serban, care

Violeta Serban a avut grija de tinerele talente de la Cenaclul „Crisalide"

mai tarziu a devenit director al Palatului Copiilor din Bacau.

În aproape 15 ani de activitate elevii cenaclului bacauan au obtinut 477 de premii, din care 19 internationale.

In urma orelor de lectura si sensibilitate de la „Palat“, mai multi tineri si-au marcat debutul literar. Este vorba de Alina Munteanu, (1992), Mihaela Pasa (1995), Iuliana Alexa (1996), Aida Pulpan (1999), Tania Nicoleta Mandru (2000), Razvan Burleanu (2002), Anca Sandu (2003) si Miriam Cihodariu (2004). Activitatea intensa a condus si la realizarea unor reviste si suplimente literare (Impreuna, Scrieri, Un rasunet, s.a.)

Elevii de la CJE sunt activi in decembrie

Consiliul Judetean al Elevilor se implica si in manifestarea de la Casa de Cultura, dedicata Zilei Nationale

 

Consiliului Judetean al Elevilor Bacau anunta un program bogat in urmatoarea luna. Elevii bacauani vor marca Ziua Nationala a Romaniei, Revolutia din 1989, dar si Craciunul.

Se vor organiza manifestarile: „Hai sa-ntindem Hora Mare” dedicat Zilei Nationale a României (29 noiembrie), Training-ul „Secretele citirii rapide”, editia a II-a a campaniei „Daruieste-i Craciunul”, „Marsul tacerii” pe 16 decembrie 2011, organizarea unei redactii radio, redactarea unei reviste a CJE Bacau, vizita la Parlamentul Romaniei „Pe urmele revolutionarilor din Decembrie ’89 Bacau-Bucuresti”, programul „Top School” în colaborare cu Asociatia “Eurocivica” si organizarea unui concurs de talente împreuna cu Casa de Cultura „Vasile Alecsandri” Bacau

Citeste si: Cosmin Serboteiu este noul presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Bacau

Elevii isi desemneaza reprezentantii in Consiliul Scolar

Narcis Ianau, la marsul impotriva drogurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com