Conferinta la Universitatea „George Bacovia“ despre prevenirea si tratarea dependentei de alcool si droguri

Miercuri, 22 noiembrie, la invitatia Asociatiei pentru Dezvoltare Activa (A.D.A.) preotul Liviu Burlacu, de la Centrul Izvorul Tamaduirii Bacau, care este si manager si director de program al Centrului „Oxigen”-Bacau, a sustinut Conferinta „Interventia si Terapia adictiilor” la Universitatea „George Bacovia” din Bacau. La eveniment au participat si specialisti de la Crucea Rosie Romana, Filiala Bacau.
Preotul Liviu Burlacu, specializat in tratarea dependentelor de orice fel, prin metoda Minnesota, care lucreaza impreuna cu o echipa complexa de psihologi, va scoate curand o carte, despre adictii, suport pentru practicienii in domeniu.
„Au fost prezenti tineri din noua tari din Uniunea Europeana care au ascultat cu interes prezentarea iar la final a urmat o sesiune de intrebari si raspunsuri privind tema sustinuta. Foarte interesant a fost pentru participanti vizitarea Centrul Pentru Sanatate Oxigen – singurul rehab/clinica din Romania unde este utilizat in regim rezidential Programul terapeutic Minnesota pentru tratamentul persoanelor dependente de alcool si alte droguri“, precizeaza preotul Liviu Burlacu, intr-o postare pe Facebook.
„Atunci când vorbim de dependente, ne gândim, la alcool, tutun, droguri. Dar putem fi dependenti si de orice aspect al vietii noastre: jocuri de noroc, munca, relatii, dragoste. Dependenta are influente puternice asupra vietii noastre: -depresiv sau afectiunile psihosomatice, amplifica durata si efectele afectiunilor fizice si psihice, creste riscul toxicomanilor, îi împiedica pe copii sa îsi asume autonomia fata de parinti si sa devina adulti responsabili, faciliteaza aparitia geloziei si creeaza legaturi de prizonierat intre soti. Adictia nu este doar o problema sociala sau morala sau infractionala. Este o problema cerebrala ale carei manifestati se rasfrâng în toate aceste zone. Adictia trebuie tratata ca atare, adica monitorizata si gestionata pe parcursul vietii“, a precizat Viorica Donie, de la Crucea Rosie Romana.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com