Conferentiarul universitar Costica Lupu, de patru luni in arest la domiciliu. Este cunoscut ca apropiat al fostului rector Valentin Nedeff

Conferentiarul universitar Costica Lupu, care a avut functia de director al Departamentului de Pregatire a Personalului Didactic (DPPD) al Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau, este tinut in arest la domiciliu pentru a patra luna. Tribunalul Bacau a dispus, la finalul lunii august, mentinerea masurii preventive, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau.

Costica Lupu este cunoscut ca un apropiat al fostului rector Valentin Nedeff, actual presedinte al Senatului Universitatii „Vasile Aalecsandri“, înca din perioada în care Costica Lupu conducea Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare“ din Bacau iar fiii sefului Universitatii urmau cursurile la acest liceu. Profesorul Lupu fost retinut pe 31 mai, dupa o scurta perioada de monitorizare in care procurorii au constatat ca acesta a luat mita de 9 ori.

„Solutia pe scurt: Admite cererea Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau si, în consecinta: În baza art.222 alin.2 Cod pr. penala, prelungeste masura arestului la domiciliu – luata fata de inculpatul Lupu Costica, pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 29.08.2017 pâna la data de 27.09.2017, inclusiv. Constata ca inculpatul a fost asistat de aparatori alesi. În baza art. 275 al. 3 Cod pr. penala cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie în termen de 48 ore de la pronuntare pentru inculpat. Pronuntata în sedinta din camera de consiliu, azi 21.08.2017, ora 12,30- în prezenta inculpatului“, se arata in solutia de pe portalul instantelor.

 

Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau lucreaza la un dosar complex in care sunt suspecti profesori din conducerea Universitatii

Mentinerea arestului la domiciliu pentru conferentiarul Costica Lupu ingrijoreaza mai multi membri ai mediului academic din conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri“, care sunt suspecti intr-un dosar de amploare, in care s-a inceput, de aproape doi ani de zile, urmarirea penala „in rem“ fata de fapte de fals, uz de fals, deturnare de fonduri, fapte asimilate coruptiei s.a.. Si asta deoarece conferentiarul bacauan cunoaste din culisele institutiei din Bacau.


Dosarul 9665/P/2015 a trecut în cursul anului trecut (2016) de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau, la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau, moment în care au fost extinse cercetarile si a primit un alt numar. Biroul de presa al Parchetului Tribunalului Bacau a confirmat faptul ca dosarul penal care-i vizeaza pe o parte din profesorii din conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau a fost preluat la aceasta unitate. „Urmare a solicitarii dumneavoastra din data 17.07.2017, va aducem la cunostinta faptul ca dosarul nr 9665/P/2015 al Parchetului de pe lânga Judecatoria Bacau este înregistrat la unitatea noastra, având nr. 283/P/2016. În prezent, acest dosar se afla în lucru la procuror“, se arata în raspunsul transmis de Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com