Ministrul Educatiei, Liviu Pop, s-a tinut de cuvant. Corpul de Control al Ministerului a descins la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau

Corpul de Control al Ministerului Educatiei Nationale a ajuns miercuri, 13 septembrie, in Bacau, urmare a nenumaratelor nereguli semnalate de mai multi profesori universitari. Controlul are loc dupa interpelarea facuta de deputatul bacauan Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR, care a fost sensibilizat de protestul profesorului universitar Marius Stamate, aflat in greva foamei de mai bine de cinci zile.


Ministerul Educatiei Nationale a mai efectuat in martie 2016 un control, iar concluziile au fost facute publice, dupa inexplicabile balbaieli, abia dupa cateva luni. Desi inspectorii au constatat abateri grave de la etica universitara dar si de la lege, au recomandat doar refacerea unor dosare prin care unele cadre didactice au obtinut grade universitare.

Tot la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau a avut loc in luna aprilie 2016 o perchezitie, urmata de ridicarea unor documente, realizata de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA). Hartiile au fost duse la Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau, unde a fost format un dosar penal, cu acuzatii grave indreptate asupra unor „functionari din conducerea Universitatii“.

Dosarul a plecat ulterior la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, unde a primit un alt numar de inregistrare si este in lucru si in prezent.

In tot acest timp, acuzatiile mai multor cadre didactice s-au inmultit, urmare a reactiei celor care conduc in forta, autoritar si dupa bunul plac singura institutie de invatamant superior de stat din judetul Bacau.

In finalul lunii mai 2017, directorul DPPD, Costica Lupu, a fost incatusat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau cu acuzatia ca ar fi luat mita de 9 ori intr-o perioada scurta de timp. Se afla in arest la domiciliu si acum. De cealalta parte, profesorii indezirabili conducerii s-au ales cu reducerea drastica a orelor de curs, a atributiilor si veniturilor. Practic, singurele voci care au indraznit sa-si asume o critica la adresa conducerii au fost lasate fara loc munca.

Conducerea Universitatii incearca sa-l forteze pe profesorul grevist, la Tribunal, sa renunte la protest

Profesorul universitar Marius Stamate, care face foamea la locul de munca, trebuie sa se prezinte maine la Tribunalul Bacau, la ora 12, dupa reclamatia facuta de Universitate la adresa lui. Carol Schnakovszky, rectorul Universitatii, cere instantei sa se pronunte asupra caracterului nelegal al grevei si sa-l oblige pe protestar sa renunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com