Ce mesaj a postat, pe Facebook, un profesor universitar la adresa fostului rector Valentin Nedeff

Profesorul universitar dr. Tudor Sajin, de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, intr-un mesaj postat pe Facebook reclama politica de finantare discretionara pusa la punct de fostul rector Valentin Nedeff impreuna cu sotia, Mihaela Nedeff, administrator al Facultatii de Inginerie, care este implicata si in impartirea banilor pentru coordonatorii de doctorate (printre ei se numara si sotul, Valentin Nedeff).Universitatea Vasile Alecsandri (2)

Tudor Sajin vorbeste deschis despre regimul impus in Universitate de  fostul rector Valentin Nedeff, conducatorul din umbra al institutiei si acum. In prag de pensionare, universitarul bacauan aminteste de plagiatele care si-au facut loc in regimul corupt din universitate, de alocarile de bani facute dupa bunul plac al rectorului dar si despre afectarea grava a unor departamente din Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau.

Trebuie amintit ca mai multi profesori din conducerea Universitatii Vasile Alecsandri, din jurul lui Valentin Nedeff, sunt cercetati penal pentru abuz în serviciu, fals intelectual si uz de fals dar si fapte asimilate coruptiei intr-un dosar instrumentat de Parchetul Judecatoriei Bacau.

Tudor Sajin, mesaj pe Facebook, in zi aniversara:

Dragii mei prieteni, discipoli, doamnelor, domnisoarelor si domnilor!

Am fost placut surprins de cate felicitari si urari am gasit aici. Daca n-am reusit sa va multumesc la toti personal, va multumesc si pe aceasta cale.

Ziua mea de nastere am inceput-o la Casa Teritoriala de Pensii a judetului Iasi. Azi, conform legislatiei, mi-am depus dosarul cu ocazia implinirii varstei de pensionare.

Am lucrat 17 ani la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau in conditii foarte grele de naveta Iasi-Bacau. Nimeni din actuala conducere a universitatii nu mi-a zis un cuvant de multumire, chiar daca mi-am pus umarul la reacreditarea specializarilor de la licenta si masterat si la acreditarea domeniului de doctorat Inginerie Mecanica, pe care tot ei l-au pangarit cu lucrari plagiate. Impreuna cu discipolii mei am realizat un laborator modern, care a deservit si deserveste multe discipline cu profil termic. Ultimii 14 ani n-am primit niciun banut pentru acest laborator. Prin politica de finantare, practicata in ultimii 8 ani, unele departamente, cum ar fi Departamentul nostru de Energetica si Stiinta Calculatoarelor, se tin artificial pe minus financiar, pentru a se justifica finantarea nesimtita a altor departamente. Aceasta a condus la discriminarea studentilor, ori studentii de la specializarile cu deficit de finantare fac ore de laborator cu grupa, iar studentii de la specializarile priveligiate fac aceste ore cu cate 1/2-1/3 din grupa. Nu stiu unde se uita ARACIS, de nu observa aceste lucruri inadmisibile. Toti contribuabilii romani platesc taxe, inclusiv pentru invatamantul de stat, insa copiii lor, inscrisi pe locurile de la buget, ajung sa fie discriminati sau tratati in mod diferit.

Spunandu-le verde in fata, detasandu-ma de orice conjunctura cu ei, n-am fost agreat de gasca de conducere a universitatii si facultatii noastre, care si-au vazut doar de propriile interese, au facut regulamente interne care sa le favorizeze lacomia. In lupta pentru functii de conducere au ajuns sa se murdareasca reciproc, incat universitatea noastra a ajuns sa fie blamata in toate structurile academice. Stiati, ca se cerea de catre alte universitati desfiintarea universitatii bacauane, care s-a dezvoltat un timp foarte bine? Daca presa nu minte, unii din actualii diriguitori ai universitatii au devenit deja penali.

Am pregatit cadre tinere de valoare pentru departament, insa fostul rector pe unii i-a concediat, pe altii i-a facut sa plece singuri in tari straine din cauza salariilor mizere. Din 22 cadre didactice, timp de cativa ani de conducere dezastruoasa, departamentul nostru a ramas cu 12 profesori. Mecatronica, care a fost acreditata de noi, a fost data altui departament. In schimb, prin politica de nepotism, fostul rector a creat o sumedenie de functii inutile si si-a adus in universitate toate rudele si prietenii. Fostul coordonator de credite, impreuna cu sotia lui, responsabila de administrarea finantarii Facultatii de Inginerie, au implementat mecanismul discriminatoriu de tinere artificiala a unor departamente pe minus financiar in favoarea structurilor priveligiate. In mod normal, nu se admit functii in aceiasi institutie pentru rude de gradul 1 pentru a limita sustinerea reciproca de catre acestea a intereselor proprii la executarea obligatiilor de serviciu. Spre exemplu, in acest sens, toti profesorii semneaza o anexa la cataloagele cu note, prin care declara ca nu sunt in legaturi de rudenie cu cineva din cei examinati. Dar pentru fostul coordonator de credite al universitatii (actualul conducator din umbra) si pentru administratoarea financiara a facultatii, care ii este sotie, se poate orice, conform sloganului latin „Divide et impera”.

Nu-mi pasa de atitudinea fostilor si actualilor administratori ai universitatii, ori aprecierea din partea unor plagiatori nici nu m-ar onora. Actualul rector chiar mi-a zis la despartire sa nu fiu asa de mandru, in sensul sa accept si un os, daca vor binevoi sa mi-l arunce de la masa lor. Numai ca eu nu sunt catelusul nimanui.

Ma simt implinit, ca am contribuit la formarea unui numar mare de specialisti, unii avand si titlurile de doctor. Recunostinta voastra, discipolii mei, ma onoreaza cu adevarat si, pentru aceasta, va multumesc din suflet.

Tudor SAJIN,

Un comentariu

  1. cosmin spune:

    Toti se cearta de la bani, chiar si in mediul academic. Banul e tot ce conteaza si pentru acesti universitari de data mai recenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com