Ce a vizat primul bombardament aerian francez în Siria ?

www.paginadepolitica.ro

www.paginadepolitica.ro

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

Prima misiune de bombardare a ISIS în Siria, de catre aviatia militara a Frantei a fost realizata de cinci avioane multirol Rafale. La acestea s-a adaugat si o cistena pentru alimentare în aer C-135. Tinta avioanelor Rafale a fost o baza de recrutare si antrenament a ISIS dispusa pe valea Eufratului, la Al Mari Iyah ( sud de Deir Ez Zor ). Pe timpul survolului golfului Persic, avioanele Rafale au fost însotite de un avion de cercetare maritima Atlantique 2. Misiunea lui fiind aceea de salvare a echipajului, în cazul prabusirii vreunui Rafale.

www.almasdarnews.com

www.almasdarnews.com

Avioanele Rafale au decolat la ora locala 06.30, de pe baza aeriana Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite. Cînd au ajuns în vestul Irakului, au executat prima alimentare în aer, de la aparatul KC-135, decolat de la o baza aeriana din Iordania. A doua alimentare în aer a avut loc pe traiectul de întoarcere, tot în spatiul aerian irakian. La orele 11.30, avioanele Rafale au aterizat la baza lor din Emiratele Arabe Unite.

Misiunea de bombardament a fost precedata de 12 zboruri de cercetare executate în perioada 8-24 septembrie, în zonele controlate de organizatia terorista ISIS din Siria. Contingentul ”Chammal” dislocat de Franta în Orientul Mijlociu este compus din 6 Rafale si un Atlantique 2 MPA dispuse în Emiratele Arabe Unite, 3 Mirage 2000D, 3 Mirage 2000N, o cistena KC-135 si un AWACS operînd de la o baza aeriana din Iordania. Anterior, avioane F/A-18E Super Hornet de pe portavionul american USS Carl Vinson (CVN 70), au efectuat exercitii de alimentare în aer a avioanelor frantuzesti Rafale, în golful Persic.

www.avionslegendaires.net

www.avionslegendaires.net

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

2 Comentarii

  1. cozubas spune:

    Va rog mult(poate conteaza) domnule Valentin Vasilescu sa continui sa scrii . Sub nici un motiv sa nu te opresti! Astazi,acest tip de articole,in care primeaza competenta si informatia precisa,detaliata,sunt tot mai putine. Sunt absolut convins ca enorm de multi oameni invata sau chiar descopera din articolele dumneavoastra lumea in care traim…. Mult succes si sanatate multa! Primiti intreaga mea consideratie pentru exhaustivele dumneavoastra analize!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com