Cum au ajuns aeronavele de lupta rusesti în Siria, nedepistate de nimeni ?

https://livingstoneart.files.wordpress.com

https://livingstoneart.files.wordpress.com

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

Presa internationala a constatat cu surprindere teleportarea a 28 de avioane si elicoptere de lupta rusesti pe aeroportul international din Latakia. Descoperirea fiind facuta doar dupa studierea imaginilor obtinute din satelit. Cele mai multe aparate apartinînd bazelor aeriene 387 si 368 Budyonnovsk din Caucaz : 12 avioane Su-25SM si 16 elicoptere de atac si transport Mi-24PN, Mi-35M , Mi-8AMTSh. Cum au ajuns aceste avioane acolo ?

http://tinypic.com/

http://tinypic.com/

Nimeni n-a detectat pe radar zborul acestor aeronave pîna la aterizarea în Siria, desi traiectul lor a trecut pe deasupra marii Caspice si prin nordul Irakului, zona controlata de avioanele de alarmare timpurie AWACS americane. Armata SUA are dislocate aparate AWACS la baza aeriana Incirlik din estul Turiciei si în Bahrain. Aceste avioane care au o raza de descoperire de 500 km coordonînd zborurile de bombardament împotriva ISIS, ale coalitiei conduse de SUA, în nordul, vestul si centrul Irakului.

http://www.rufon.org/

http://www.rufon.org/

Abia dupa aparitia în presa a imaginilor de satelit, pe 20 septembrie, s-a trezit si Israelul sa trimit doua avioane mini AWACS, de tip Gulfstream G550 în misiuni de patrulare pe coasta libaneza a marii Mediterana. Israelul anticipînd în trecut toate miscarile în spatiul aerian al Orientului Mijlociu.

http://www.otne.co.uk/

http://www.otne.co.uk/

FoxNews.com, a informat ca pe 24 septembrie, pilotii rusi au executat primele zboruri de aclimatizare de pe aeroportul Latakia, fiind escortati de avioane MiG-29 siriene. Pilotii rusi au survolat zonele ocupate de ISIS dar nu au executat lovituri aeriene.

http://static2.businessinsider.com/

http://static2.businessinsider.com/

Aviatia israeliana a trimis din nou un avion Gulfstream G550, sa patruleze între Liban si Cipru, deasupra marii Mediterana, nereusind nici de aceasta data sa obtina o informatie utila prin cercetarea radielectronica.

http://theaviationist.com/

http://theaviationist.com/

Misterul invizibilitatii rusesti se explica prin acrosarea de catre avioanele Su-24, Su- 25, Su- 27 de containere ECM de tip SAP-518/ SPS-171 si de catre elicopterele Mi-8AMTSh a echipamentului de contramasuri electronice de tip Richag-AV, ambele cu o raza de actiune de 400 km. Surprinzator dar si România a achizitionat, în 1986 containere de bruiaj, dar cu o generatie mai vechi, SPS-141. La care s-a renuntat odata cu aderarea la NATO.

helicopter

Anterior, drone ( avioane de cercetare fara pilot ) rusesti de tip Pchela-1T, au efectuat zboruri de recunoastere la est de provincial Latakia din Siria, indicînd obiective ale ISIS care au fost neutralizate la sol de infanteria siriana, sprijinita de cîteva transportoare blindate rusesti BTR-82A.

Trupele terestre ale Rusiei au intrat în lupta în Siria

Între timp, pe aeroportul din Latakia a mai fost fotografiat din satelit si un avion rusesc Il-20 M1 si el ramas nedepistat în zborul spre Siria. Avionul este ELINT (Electronic Intelligence) dispune de diverse echipamente pentru interceptarea si bruierea tuturor comunicatiilor militare, radarelor si telefoniei mobile, aparatura foto de înalta rezolutie (A-87P). Radarul Kvalat-2, de la bord, permite afisarea sub forma digitala a hartii terenului, pâna la o distanta de 300 km, sesizînd în mod automat aparitia unor vehcule în miscare, blindate, piese de artilerie sau a dislocarii celor deja cunoscute, în alta locatie.

http://cdn-www.airliners.net/

http://cdn-www.airliners.net/

Este de asteptat ca avionul de cercetare cu patru motoare turbopropulsoare Il-20 M1 sa execute zilnic zboruri în spatiul aerian sirian, el avînd autonomie de 8 ore, fara alimentare în aer. Il-20 M1si dronele Pchela-1T fiind doar doua din piesele mecanismului ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) dislocat de armata rusa în Siria, în vederea delansarii unei posibile operatii aero-terestre.

Ce urmareste Putin prin actiunile militare din Siria?

7 Comentarii

  1. Teilandezu spune:

    A fost o `scapare` americana , care de la ww2 incoace stau toata ziua beti de exceptionalisnul cu , care-i categorisesc stapinii lor pentru a-i face mai docili .

  2. MICU spune:

    Au dezvoltata tehnologia CeLMag, pe fiecare avion un generator de „ceata electromagnetica” prin care nu patrund undele radar. Pilotarea se face dupa reperele din teren date de satelit, recunoscute de pilotul automat. Fara comunicare radio pe timpul zborului, etc.

  3. cozubas spune:

    Mediterana este plina de vase de razboi si submarine. Se va ajunge oare la un razboi mare regional?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com