CCD Bacau, prezenta la un seminar international in Cipru

În perioada 16 – 22 aprilie 2012, la Limassol – Cipru, s-a desfasurat seminarul “Improving Life Skills Through Adult Education”, organizat sub forma unui curs de formare, în cadrul programului european Grundtvig, destinat educatiei adultilor. La acesta au participat 11 experti, din tari precum: Austria, Cipru, Finlanda, Germania, Olanda, Portugalia si România. Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau a fost reprezentata la acest eveniment de profesor formator Mihaela – Liliana Ciuchi.

„În mod concret cursul a combinat armonios aspectele teoretice legate de abilitatile de viata în general si specifice adultilor în special, cu foarte multe activitati practice, dezbateri, reflectii verbale sau scrise, jocuri de rol, exercitii de energizare, icebreaking, cum ar fi: învatarea sociala si emotionala, fomarea si consolidarea grupurilor, cooperare, încredere în sine si în cei de lânga tine, stima, autocontrol, perspective inter, multi si transculturale asupra învatarii adultilor“, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

În perioada urmatoare, cursantii vor colabora, cu scopul initierii mai multor actiuni, respectiv o vizita de studiu si activitati comune de formare a adultilor, sau profesorilor.

 „Activitatile institutiei noastre au ca obiectiv principal formarea continua a cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar, formare axata pe o anumita directie profesionala, însa cu totii stim ca, la fel de importante ca abilitatile profesionale, sunt si abilitatile de viata, iar fiecare etapa de vârsta, reclama nevoi diferite de dezvoltare ?i de realizare a scopurilor specifice acelei perioade de via?a.  Preocuparea C.C.D. Bacau pentru a oferi servicii de calitate, care sa permita dezvoltarea profesionala, dar si personala a cadrelor didactice, impune un efort mare pentru a identifica oportunitatile cele mai atractive pentru perfectionarea resurselor umane de care dispune. Din aceasta perspectiva, profesorii formatori, dar si personalul didactic auxiliar al institutiei sunt implicati în diferite proiecte si programe de formare, participând totodata si  la cursuri în strainatate.”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com