CCD Bacau, considerata un „partener de înalta calitate“ pentru Ambasada SUA

Institutia bacauana promoveaza, în parteneriat cu Ambasada SUA la Bucuresti, un set de programe culturale si educationale reprezentative, prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Gabriel Stan-CCD BacauCivica si prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului. Dealtfel, CCD Marjorie SternBacau este pe primul loc în topul Ministerului Educatiei Nationale, dupa numarul si calitatea activitatilor desfasurate. Ambasada Statelor Unite ale Americii , printr-o scrisoare de felicitare semnata de atasatul cultural Marjorie A. Stern, transmite sprijinul acesteia pentru proiectele desfasurate de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau. Reprezentanta diplomatica americana considera ca tematica lor este de maxim interes pentru profesorii români,  pentru elevii lor, dar si pentru bacauani, în general.  Totodata, se afirma Edwina Sagitto, Cultural Affairs Officer la Ambasada SUA si Gabriel Stan, directorul CCD Bacauca aceste programe servesc promovarii principiilor democratiei si dezvoltarii mediului educational românesc, atât în context multicultural, cât si intercultural.

Marjorie A. Stern considera ca Ambasada SUA, prin efortul directorului Gabriel Stan, a stabilit o colaborare excelenta cu CCD Bacau, institutie pe care o considera ”un partener de înalta calitate”.

Anul acesta, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a organizat, din nou, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”, programul de formare continua “Holocaust, combaterea rasismului si discriminarii”, acreditat de Ministerul Educatiei.

La acest curs,  invitat special a fost Marjorie A. Stern, Cultural Officer al Ambasadei SUA la Bucuresti. Diplomatul american a sustinut în fata publicului bacauan, prelegerea cu titlul History of Anti-Semitism in the US.

320 de întâlniri la Centrul ”American Corner Bacau, cu participarea speakerilor veniti prin Ambasada SUA

Centrul ”American Corner Bacau” functioneaza în incinta CCD Bacau de peste noua ani, ca parte integranta a institutiei. Din aprilie 2006 si pâna în prezent, aici au fost organizate peste 320 de întâlniri, seminarii, conferinte si expozitii, cu tematici diferite si atractive, la care au participat invitati speciali („speakers”) din SUA, dar si un numeros public bacauan, elevi, studenti, profesori, politicieni, oameni de cultura si de presa. Actiunile initiate la Centrul „American Corner Bacau” îsi propun în primul rând familiarizarea publicului larg cu civilizatia si cultura americana, dar si cu unele realitati ale societatii contemporane. „Si în viitor ne vom preocupa de promovarea activitatilor specifice Centrului „American Corner Bacau”, Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica si a Centrului Regional pentru Studierea Holocaustului, deoarece o buna functionare a acestora, permite accesul nemijlocit al elevilor si a cadrelor didactice, la diferite programe educationale, civice si culturale americane. De asemenea, ne gândim sa initiem câteva proiecte educationale de anvergura, care îsi propun promovarea educatiei împotriva urii, a tolerantei, a reconcilierii, combaterii traficului de fiinte umane si a discriminarii în scoli.  Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada SUA îl manifesta fata de CCD Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii,  convinsi fiind ca, ceea ce facem, contribuie la consolidarea si dezvoltarea parteneriatului româno-american, în domeniul culturii si al educatiei”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Ambasada SUA La Bucuresti Felicita CCD Bacau

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com