Casa Regala a publicat succesiunea la Tronul Romaniei! Nicolae, urmatorul rege?!

Casa Regala a Romaniei a publicat succesiunea la tron dupa moartea Regelui Mihai. Totodata, pe blogul Casei Regale a fost publicata si

foto: romaniapress.ro

foto: romaniapress.ro

„metodologia“, care va sta la baza desemnarii viitorului rege al Romaniei. Potrivit articolului, Nicolae de Roumanie -Medforth Mills ar putea ocupa principala functie in stat, in cazul in care, prin Constitutia Romaniei s-ar stipula schimbarea regimului prezidential, intr-unul monarhic. Oricum, daca nu este cuminte Nicolae, Regele Mihai ar putea sa ia alta decizie!

Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei, precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei.
Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis) si Principe de Hohenzollern (ad personam).  Actuala Consoarta a Sefului Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Ana, Regina Romaniei (ad personam) si Printesa de Bourbon-Parma (jure sanguinis).

Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei (jure sanguinis) si Principesa de Hohenzollern (ad personam), care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam) si Principe de Hohenzollern-Veringen (ad personam).

Membrii Casei Regale a Romaniei sunt urmatorii: Alteta Sa Regala Elena, Principesa Romaniei (jure sanguinis) si Principesa de Hohenzollern (ad personam); Alteta Sa Regala Irina, Principesa Romaniei (jure sanguinis) si Principesa de Hohenzollern (ad personam); Alteta Sa Regala Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis) si Principesa de Hohenzollern (ad personam); Alteta Sa Regala Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis) si Principesa de Hohenzollern (ad personam); Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, care a primit titlul, apelativul si rangul de Principe al Romaniei si Alteta Regala (jure sanguinis) la 1 aprilie 2010, la a 25-a sa aniversare.

Sotii si copiii Altetelor Lor Regale Principesele nu detin titluri personale.

Ordinea de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este bazata pe principiul primogeniturii cu preferinta masculina, Normele Organice abrogand astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor. Practic, in prezent, aceasta este urmatoarea:

1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei;
2. ASR Principesa Elena a Romaniei;
3. Nicolae de Roumanie Medforth Mills;
4. Elisabeta Karina de Roumanie;
5. ASR Principesa Irina a Romaniei;
6. Michael de Roumanie Kreuger;
7. Angelica de Roumanie Kreuger;
8. ASR Principesa Sofia a Romaniei;
9. Elisabeta Maria Biarneix;
10. ASR Principesa Maria a Romaniei.

Modificari ale acesteia se pot aduce prin decizia Sefului Casei Regale a Romaniei.

Un comentariu

  1. Felicitari pentru articol distinse domn profesor!
    Incercati si varianta cu primul baiat nascut din casatoria Printului Carol al II -lea cu sotia Zizi Lambrino descendenta din neamul brancovenilor, prin aplicarea succesiunii dupa printul Mircea succedat de Printul Paul de Romania?!
    Printul Paul de Romania are hotarari judecatoresti definitive si irevocabile in recunoasterea succesiunii dupa Regele Carol al II-lea.
    Aceasta procedura juridica este apreciata de oamenii corecti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com