„Chinezii sunt dispusi sa investeasca in Onesti“

Prezent la Forumul China –Europa Centrala si de Est, onesteanul Vivian Oancea a reusit sa evidentieze oficialitatilor chineze si oamenilor de afaceri importanta platformelor petrochimice din tara, in special cea de la Onesti. Chinezii ar putea aloca sume Workshop Energy la Forumul China Europa Centrala&Est (2)importante pentru parteneriate de afaceri, care ar aduce revigorarea si dezvoltarea UTON-ului, Chimcomplex-ului, Carom-ului, Termocentralei Borzesti si binenteles, RAFO Onesti. Pentru eficientizarea acestora va fi nevoie de energie mai ieftina, care ar putea fi produsa in zonele cu investitii eoliene. Singura opreliste in acest moment sunt interdictiile Uniunii Europene, care reglementeaza piata energiei si a concurentei.

„Ma aflu acum la workshop energy, in cadrul Forumului China –Europa Centrala si de Est,care se desfasoara la Palatul Parlamentului (Casa Poporului) unde am venit la invitatia consulului Chinei la Bucuresti, domnul Liu Qwei. Am purtat discutii atat cu oameni de afaceri chinezi, cat si reprezentanti ai Ministerului Industriei si Ministerului Comertului din China. Hotararea lor este ferma si irevocabila! Vor sa investeasca la noi, in regiunea Onestiului sau la Oltchim.Firma Baota Petrochemichal Group ar vrea sa cumpere Oltchim-ul si sa investeasca, in parteneriat cu actualii proprietari in platforma onseteana.  Le-am spus ca exista disponibilitate si din partea RAFO, unde am discutat anterior cu patronul rafinariei, d-l Goldovskiy“, a spus pentru ziaruldegarda.ro, Vivian Onacea.

Onesteanul Vivian Oancea cunoaste 9 limbi straine, majoritatea orientale. Are o afacere-Felda Europe, in agricultura&legumicultura, impreuna cu sotul ambasadoarei Malaeziei in Italia, Jamaludin Hasan. In ultimii ani s-a axat pe afaceri in zona Asiei, unde a cunoscut reprezentanti ai unor ambasade si banci. Crede ca la Onesti, pentru eficientizarea productiei, este nevoie de folosirea energiei verzi. Workshop Energy la Forumul China Europa Centrala&Est (1)„In Galati exista o investitie eoliana a Energofor-ului, ce apartine omului de afaceri Gheorghe Paduraru, impreuna cu alte firme, printre care si Felda Europe. Energia produsa ar putea fi vanduta zonei petrochimice din Onesti. Tot aici, la acest worshop am discutat si cu Maria Grapini, legat de un partneriat de afaceri, impreuna cu Eurogym a lui Mihai Iancu. Cred ca acest forum va aduce o dezvoltare deosebita a intregii regiuni“, a mai spus Oancea(foto dreapta).

Vivian Oancea: „Mircea Geoana a spus ca mesajul venit de la Bruxelles este unul ipocrit“

Uniunea Europeana, in afara de civilitatie, presupune norme si control strict al productiei si Mircea Geoana (2)pietei concurentei. Dealtfel, eficientizarea impusa de UE Romaniei a adus deja pierderea a sute de mii de locuri de munca. Forumul China –Europa Centrala si de Est nu este vazut cu ochi buni de mai marii UE, care intrevad posibila conturarea unui alt pol de putere, care serveste intereselor Chinei dar si tarilor in curs de dezvoltare, cum este si Romania. „Am vorbit cu Mircea Geoana despre mesajul venit de la Bruxelles. D-l Geoana a spus ca este un mesaj ipocrit, in sensul ca ni se recomanda sa nu incalcam acordurile asumate cu UE. Dumnealui a mai spus ca daca aceste acorduri semnate cu Uniunea Europeana presupun durere, suferinta, somaj si starea deplorabila in care se afla acesta tara, atunci inseamna ca este o problema aici“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com