Care sunt avantajele remediilor naturiste?

Despre remediile naturiste se vorbeste frecvent, iar expresia in sine provoaca, de multe ori, o serie de contradictii. Acestea sunt date de parerile impartite ale oamenilor, cu privire la remediile naturiste. Unii considera ca acest tip de remediu este ineficient, pe cand altii, il vad ca pe o excelenta modalitate de a trata orice afectiune.

In acest articol mi-am propus sa iti fac cunoscute avantajele remediilor naturiste, plecand de la cateva explicatii legate de ceea ce sunt de fapt aceste remedii.

Ce sunt remediile naturiste?

Remediile naturiste reprezinta baza medicinei moderne. Acest lucru nu este deloc o exagerare. Iata de ce: inca dinainte de a exista studii medicale si cercetari, de a se produce medicamente, vaccinuri si tratamente pentru absolut orice boala si afectiune, oamenii s-au tratat cu ceea ce le-a oferit natura.

Altfel spus, „practicile medicale” presupuneau folosirea unor remedii provenite direct din natura. Deci, remediile naturiste au existat cu mult inainte de „a se naste” medicina moderna.

Din acest motiv, remediile naturiste au radacini mai mari si mai puternice decat medicina moderna. Insa daca doresti sa aflii mai multe informatii, iti recomand acest link https://www.biod.ro/remedii-si-tratamente/

Avantajele remediilor naturiste

De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase studii care atesta eficacitatea remediilor naturiste. Singura conditie, pentru a avea efectele asteptate, este ca recomandarile specialistilor sa fie respectate intocmai.

Asadar, este mai mult decat evident ca remediile naturiste au o serie de avantaje, pe care merita sa le cunosti.

  1. Remediile naturiste sunt eficiente

In majoritatea cazurilor, mai ales a celor care prevad afectiuni usoare, eficacitatea remediilor naturiste este mai mare decat cea a tratamentelor medicamentoase.

Sigur ca uneori, aceste remedii nu ofera rezultatele asteptate, insa acest lucru poate avea mai multe cauze.

Este vorba despre:

– alegerea unui remediu nepotrivit pentru afectiunea care urmeaza a fi tratata

– combinarea neadecvata a remediului naturist cu alte remedii naturiste sau medicamentoase

– procurarea, din surse nesigure a remediului naturist

  1. Tratamentele pot fi accesibile

Accesibilitatea tratamentelor naturiste poate fi privita din trei perspective. Prima perspectiva se refera la faptul ca tratamentul naturist nu necesita reteta medicala. De multe ori, acesta este unul dintre cele mai mari puncte forte ale tratamentelor naturiste. Adica, este mult mai usor sa te tratezi utilizand plante, decat medicamente.

 

A doua perspectiva vizeaza accesibilitatea din punct de vedere financiar. De obicei, costurile tratamentelor naturiste sunt mai mici decat cele ale tratamentelor medicamentoase, pe baza de substante chimice.

 

A treia perspectiva are in vedere usurinta cu care pot fi procurate tratamentele naturiste. Ele sunt cumparate de la farmaciile naturiste sau de la plafaruri, insa trebuie amintit si locul de origine al plantelor: natura. Sunt persoane care cunosc foarte bine plantele si intrebuintarile lor ca remedii naturiste si prefera sa le ia direct de pe camp.

 

  1. Substantele utilizate sunt 100% naturale

In ultimul timp, oamenii pun pret din ce in ce mai mult pe calitatea produselor pe care le consuma. La categoria „calitate” putem integra, fara dubii, inclusiv tratamentele naturiste. Daca nu sunt combinate cu alte ingrediente, tratamentele naturiste sunt considerate 100% naturale.

 

 

  1. Au mai putine efecte secundare

Comparativ cu medicina traditionala, remediile naturiste au mai putine efecte secundare. Uneori, in cazul anumitor plante, efectele secundare sunt inexistente.

 

In multe cazuri, dupa ce au tratat o anumita afectiune, pacientii au descoperit ca medicamentele folosite le-au fost daunatoare din alte puncte de vedere. De exemplu, prin administrarea de antibiotice, cel mai mult au de suferit stomacul si ficatul. O data tratata o afectiune, trebuie intervenit cu alt tratament pentru a vindeca stomacul sau ficatul afectat.

 

In cazul remediilor naturiste, asemenea situatii neplacute nu au loc. Organismul nu are nevoie de „revindecare” dupa ce este tratat de o alta afectiune.

Sfaturi utile

Nu uita ca indiferent de tratamentul pentru care optezi, fie naturist, fie alopat, trebuie mai intai sa consulti medicul. Acesta iti va pune un diagnostic clar si iti va recomanda tratamentul necesar.

De multe ori, medicii decid sa combine tratamentul cu pastile obtinute chimic, cu tratamentul pe baza de plante. In acest fel rezultatele pot sa apara intr-un timp mai scurt si pot fi mai bune. Ai incredere in medic si nu te impacienta in cazul in care iti recomanda un tratament combinat.

Tine cont de faptul ca tratamentele naturiste nu garanteaza intotdeauna cele mai bune rezultate. Asadar, apeleaza la astfel de tratamente doar daca cunosti toate detaliile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com