Cabanele Directiei Silvice sunt cautate de turisti

Clasificate cu doua sau trei margarete, vilele padurarilor sunt dotate complet si amplasate în inima padurilor. Pentru rezervarea unui weekend la Pralea, Întarcatoare, Fântânele, Izvorul Alb sau Razesul trebuie facuta o programare din timp

Vilele Directiei Silvice Bacau fac concurenta pensiunilor din judet. Amplasate în inima padurilor, lânga izvoare si lacuri, în locuri cu o priveliste deosebita, sunt rezervate de bacauani din timp. „La momentul acesta, avem rezervari la unele vile chiar si pentru weekend-uri din noimebrie. Cabanele au fost modernizate si sunt incluse în circuitul turistic al judetului“, a spus Adrian Titianu, seful Compartimentului Vânatoare din cadrul Directiei Silvice Bacau.

Fostele cabane ale padurarilor, care au fost construite în anii 80, au fost dotate si modernizate în 2005-2006. Toate au living, televizor, dotari complete de bucatarie, bai si asternuturi curate.  Dintre toate, cele mai cunoscute sunt cele trei cabane de la Pralea, (Bradul, Fagul si Pralea) în care venea si fostul presdinte al României, Nicolae Ceausescu si apropiatii din partid. Vila Pralea are 6 camere, dotari de ultima ora si costa 800 de lei pe noapte.

Cabana Bradul costa 360 de lei si are 4 camere, iar Fagul, costa doar 330 de lei. „Patul în care a dormit presedintele Ceausescu este acum la cabana Bradul. Este din stejar si are sculptate diferite simboluri vânatoresti“, a mai spus Titianu. Una dintre cele mai frumoase cabane este si „Fântânele“, care în ultima perioada serveste mai mult ca vila de protocol a sefilor de la Regia Nationala a Padurilor. Ofera 8 camere duble, iar pretul pe noapte este de 800 de lei.

Vila Directiei Silvice Bacau de la Izvorul Alb este foarte cautata de turisti si vanatori

Cea mai impozanta este Cabana „Întarcatoare“, care are 9 camere duble (la un pret

Izvorul Alb-cabana Directiei Silvice Bacau

total de 700 de lei) si este situata în padurile de la Manastirea Casin. Peisajul superb dar si pastravul care se gaseste aici atrage turistii. Cei care doresc sa fie în inima muntilor, în apropierea Lacului Poiana Uzului pot închiria la „Izvorul Alb“(foto), unde 6 camere si alte anexe costa pentru o noapte 450 de lei. Cea de-a saptea locatie a padurarilor agreata de turisti este Razesul din Ocolul Zeletin, care costa 350 de lei si dispune de trei camere duble si una tripla. „În weekend nu avem probleme de ocupare. Aproape toate sunt luate. În aceasta vara am avut si clienti care au închiriat pentru o saptamâna“, a mai spus Adrian Titianu.

CITESTE SI: Un loc de relaxare si tratament-Mina Salina Targu Ocna(Galerie foto)

În weekend, bacauanii prefera marile capitale culturale europene

O treime din proiectele europene pentru pensiuni au fost reziliate

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com