Blocul de pe Martir Horea, consolidat cu banii statului

Dupa mai bine de doi ani de la explozia blocului de pe strada Martir Horea 22, Primaria Bacau organizeaza licitatie pe SEAP pentru consolidarea imobilului. Municipalitatea are la dispozitie un milion de lei, veniti de la bugetul statului, prin Aceste aerisitori au fost astupate de Primaria Bacau bloc Martir Horea 22HG nr. 1310/2010. Castigatorul contractului va fi desemnat in primavara, in urma procedurii de cerere de oferta. Explozia blocului face acum si obiectul unui proces aflat pe rolul Judecatoriei Bacau, unde sapte angajati ai EON Romania sunt acuzati de distrugere si vatamare din culpa. Dar cazul se afla abia la inceputul judecatii, deoarece specialistii EON si casa de avocatura care-i reprezinta vor scoate la iveala ceea ce a uitat procurorul: aerisitorile de gaz au fost astupate printr-o lucrare de realizare a aleilor intre blocuri, lucrare neavizata de EON sau de Inspectoratul de Stat in Constructii. In acest caz, vor fi aerisire gazbloc Martir Horea 22 (2)inculpati si unii angajati ai Primariei Bacau si ai firmei care a executat lucrarea. EON-ul are in sprijinul sau si alte lucrari pentru care Primaria Bacau a semnat receptia si care au fost facute fara avizul si monitorizarea firmei de gaz. Un exemplu in acest sens este si strada Banca Nationala, sparta apoi de EON, deoarece firma care a executat lucrarea a astupat aerisitorile de gaz. Si in acest caz, lucrarea receptionata de municipalitate reprezenta un pericol pentru populatia din zona.

Consolidarea blocului de pe Martir Horea 22 nu are insa o argumentatie suficient de solida. Locatarii care au fost aruncati in aer, de la parter si etajul 1 au declarat in mai multe cazuri ca refuza sa se intoarca in bloc, pe motiv ca au suferit o trauma psihica. Cu alte cuvinte, chiar si dupa consolidare, apartamentele in care acestia au petrecut clipe de groaza ar putea ramane nelocuite.

 

„Se vor executa lucrari de refacere a elementelor structurale ale cladirii cat si a elementelor nestructurale respectiv se vor executa lucrari de refacere a structurii de rezistenta si a arhitecturii blocului precum si a instalatilor electrice interioare, sanitare, termice interioare si de gaz avariate in urma deflagratiei produse in data de 21.12.2010 in apartamentul de la parter in zona fronton a scarii A a blocului. Valoarea estimata a lucrarilor ce se vor achizitiona prin prezenta procedura este de 902.620 lei, fara TVA, existand posibilitatea achizitionarii de lucrari suplimentare ce pot aparea pe durata contractului, similare acestor lucrari, in valoare estimata de 133.800 lei, fara TVA, (respectiv 15% procent care se va aplica corespunzator si valorii ofertate). Valoarea ofertei va fi pana la limita valorii de 902.620 lei, fara TVA“.

ECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Procedura
IV.1.1) Tipul procedurii Cerere de oferta
IV.1.2) Modalitate de desfasurare: Procedura online
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criteriu de atribuire: Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza licitatie electronica: Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Modul de obtinere a documentatiei de atribuire:
din SEAP
IV.3.2) Limba de redactare a ofertei: Romana
IV.3.3) Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.4) Data limita de depunere a ofertelor: 23.01.2013 15:00
IV.3.5) Data si ora deschiderii ofertelor: –
IV.3.6) Data limita de valabilitate a ofertei: 23.05.2013

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com