„Bacau – o pagina de istorie recenta. Holocaustul. Destine întrerupte“

La evenimentul organizat de institutia bacauana, în parteneriat cu Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România  „Elie Wiesel“, sunt asteptati oficiali ai Ambasadei Israelului si Statelor Unite ale Americii.

 

În zilele de 26 si 27 ianuarie, în Bacau vor avea loc o serie de manifestari dedicate memoriei Holocaustului. Joi, 26 ianuarie, de la ora 10, la sediul CCD Bacau va avea loc seminarul „Bacau – o pagina de istorie recenta. Destine întrerupte” la care vor lua parte si diplomati din Israel si SUA. „Suita de evenimente este organizata în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu” si Asociatia pentru Dezvoltare si Integrare Europeana. La evenimente si-au anuntat prezenta diplomati straini acreditati la Bucuresti. Este vorba de Edwina Sagitto, Cultural Affairs Officer la Ambasada SUA si Arezoo Hersel, Second Secretary; Political, Cultural & Press Affairs, de la Ambasada Israelului“, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

„Nediscriminarea incepe din scoala”

 Expozitia „Holocaustul. Destine întrerupte“

În a doua zi este programata expozitia „Holocaustul. Destine întrerupte” care va fi prezentata la Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu” Bacau. „La centrul de cultura bacauan vor fi expuse peste 50 de tablouri ale unor artisti români si straini, pe tema Holocaustului“, a mai afirmat profesorul Gabriel Stan. Printre artistii care vor expune la Centrul „George Apostu“ se numara: Florin Nita, Alexandru Baciu, George Anghelescu, Adrian Preda, Simona Vilau, Adrian Popescu si Sarah Einik, din Israel.

Gabriel Stan a primit medalia de onoare -“Prieten al Comunitatilor Evreiesti”(Galerie foto)

“Holocaustul din Romania, intre reprezentare muzeografica si disciplina de invatamant”

„Hawaiian Luau”/ Directorul CCD invitat la Ziua SUA

Oferta de formare continua la CCD Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com