Ioan Maric expune in Iasi „Viziuni Arhaice“

La Galeriile Ateneu Tatarasi, în perioada 9 ianuarie- 1 februarie, sunt expuse peste 50 de tablouri ale pictorului naiv bacauan Ioan Maric. Expozitia a fost realizata cu sprijinul Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, în care îsi prezinta ultimile creatii.

 

„Lada mea de zestre este satul…“, scrie pe afisul de prezentare a expozitiei personale „Viziuni Arhaice“ a pictorului bacauan Ioan Maric. Desi expozitia era programata sa aiba loc în intervalul 9-23 ianuarie, ea a fost prelungita, ca semn al aprecierii operii pictorului bacauan. „Este o expozitie deosebit de valoroasa, motiv pentru care am decis ca tablourile, toate din 2011, sa poata fi vazute pâna pe 1 februarie. Badita dovedeste o vitalitate si creativitate iesita din comun. Lumea este prezentata cu personaje care vin din arhetipurile satului românesc. Mai multi critici au apreciat ca Badita Ioan Maric s-a desprins, în opera lui, de satul bacauan Luncani si a realizat satul românesc ideal“, a spus etnograful Marcel Lutic, presedintele Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova.“Trandafir cusut pe ie” de Viorel Cucu

Peisaje si culori de toamna in noua expozitie semnata Doina Munteanu(galerie foto)

Expozitie Ioan Maric la Senat

Expozitia personala a lui Ion Maric poate fi vizitata gratuit pâna la sfârsitul acestei luni la Galeriile Ateneu Tatarasi. „Ma bucura foarte mult caldura cu care am fost primit la Iasi. Prelungirea duratei expozitiei dar si diploma primita din partea organizatorilor ma onoreaza foarte mult“, a spus simplu pictorul Ioan Badic.

Diploma de excelenta pentru Ioan Maric, la Salonul International de Arta Naiva (galerie foto)

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com