Concursul pentru burse s-a desfasurat simultan în toate cele patru facultati partenere de la universitati din Brasov, Suceava si Cluj-Napoca. Peste 100 de studenti au concurat pentru cele 24 de burse. 192.000 lei total fonduri alocate pentru anul universitar 2017-2018.
„Pentru al treilea an consecutiv, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, sustine studentii cu rezultate remarcabile în silvicultura si ingineria lemnului. Compania este partener al institutiilor de învatamânt de profil din România, iar în anul universitar 2017-2018 acorda 24 de burse lunare studentilor de la facultati cu traditie din trei centre universitare. Fiecare bursa are o valoare totala de 8.000 lei pentru întregul an universitar (800 de lei/luna).
Concurenta ridicata pentru editia 2017 a Burselor Schweighofer – peste 4,5 pe loc
Câstigatorii burselor au fost desemnati de catre reprezentantii facultatilor partenere în urma unui concurs ce a cuprins o proba teoretica si una practica. Pentru toti cei 112 candidati, concursul a avut loc simultan în data de 28 octombrie în toate cele patru locatii, si a testat riguros atât cunostintele acumulate, cât si capacitatea de a rezolva probleme în teren. „A fost o foarte buna oportunitate de a-i motiva pe studenti sa învete cu mai mult simt de raspundere. Disciplinele la care au fost testati constituie fundamentul culturii profesionale a oricarui silvicultor si speram ca pe viitor absolventii nostri, bursieri sau nebursieri Holzindustrie Schweighofer, sa dea dovada de mai mult profesionalism, ce nu poate fi dobândit decât prin practica’’, a declarat conf. dr. ing. Marian Dragoi, Facultatea de Silvicultura a Universitatii din Suceava“, potrivit unui comunicat Holzindustrie Schweighofer, transmis de Stefan Ionescu, PR Baco Comanesti Holzindustrie Schweighofer.
În anul universitar 2017-2018, bursierii Schweighofer sunt:
• Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere: Florin Beleaua si Adrian Florea (anul III), Maria Iorga si Madalin-Andrei Nicolae (anul IV), Mihai Bratu si Gabriel-Nicolae Dogaru (master)
• Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Ingineria Lemnului: Dragos Muntean si Dan-Alin Cristea (anul III), Andreea Zarachescu, Ruxandra Nedelcu si Alex Pavel (anul IV) si Dan Baraboi (master).
• Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultura, sectia de Silvicultura: Liviu-Gabriel Ciceu si Paul-Andrei Moldovan (anul III), Vlad Todorescu si Dragos-Calin Zaharia (anul IV), Anamaria Iuga si Steluta-Maria Sîngeorzan (master).
• Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Silvicultura: Eduard-Titi Andronache si Cosmin-Marian Barba (anul III), Ilarie Lesan si Marian-Ionut Stirbu (anul IV) si Mihai-Alexandru Corjin si Alin-Andrei Danila (master).
„Pâna în momentul de fata, cea mai mare oportunitate pe care am întâlnit-o a fost câstigarea unei burse acordate de catre compania Holzindustrie Schweighofer. Aceasta reprezinta, practic, primii bani pe care i-am facut folosind intelectul. Sunt sigur ca aceasta sansa de care am avut parte îsi va pune amprenta riguros asupra viitorului meu, motivându-ma sa fiu tot mai ambitios si dornic sa acumulez un bagaj consistent de cunostinte pentru a deveni unul dintre cei mai buni din domeniu,’’ a spus Alin-Andrei Danila, masterand al Facultatii de Silvicultura de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.
Holzindustrie Schweighofer sustine cercetarea româneasca
Cu ocazia noului an universitar laboratorul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere la Universitatea Transilvania a primit o noua donatie constând în echipamente si instrumente de ultima generatie, în valoare totala de aproape 70.000 de lei. Cu echipamentele primite, studentii de la Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere vor putea sa monitorizeze în timp real consumul de combustibil, vor avea dispozitive multifunctionale pentru masurarea pantelor (pentru masurarea înclinarii, distantei si înaltimii), vor putea studia dinamica cresterii arborilor si vor putea sa simuleze recoltarea pe simulatoare performante.
„Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov pune un mare accent pe colaborare cu parteneri din mediul socio-economic. Un important partener al facultatii este compania Holzindustrie Schweighofer, care s-a implicat si se implica în continuare în acordarea burselor pentru studentii facultatii, oferind posibilitatea celor mai performanti studenti de a-si afirma profesionalismul în domeniu si de a-si dezvolta proiectele de diploma si tezele de disertatie la un nivel stiintific înalt. Pe lânga burse, multumita companiei, laboratorul facultatii este echipat la standarde foarte înalte”, a declarat prof. dr. Alexandru Stelian Borz, prodecanul Facultatii.
„Pentru a progresa, industria are nevoie de specialisti valorosi. Compania noastra da dovada de responsabilitate sociala si continua sa investeasca într-una dintre cele mai valoroase „pepiniere” de ingineri silvici – scoala româneasca de silvicultura. scoala care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reuseste an de an sa responsabilizeze studentii astfel încât sa gestioneze durabil resursele forestiere”, a precizat Dan Banacu, Director General Holzindustrie Schweighofer România.
Pe lânga programul de burse adresat studentilor, implicarea Holzindustrie Schweighofer în domeniul educatiei include programul de învatamânt profesional de la Colegiul Tehnic „Gr. Cobalcescu” din Moinesti, dotarea laboratoarelor universitare precum si renovarea si modernizarea scolilor, gradinitelor si altor institutii educationale în zonele în care opereaza unitati de productie.
Despre Grupul Schweighofer
Grupul Schweighofer îsi are radacinile într-o companie traditionala austriaca de familie cu peste 400 de ani de experienta în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrarii lemnului, dar si în gestionarea padurilor, productia de bioenergie si imobiliare. Divizia industriala a grupului Schweighofer opereaza trei fabrici de cherestea si doua fabrici de panouri din lemn masiv în România si o fabrica în Germania. Grupul are un rol important în industria europeana de prelucrare a lemnului, angajând în prezent aproximativ 3.500 de angajati. Holzindustrie Schweighofer exporta produse în peste 70 de tari din întreaga lume.