Au ars depozitele Vasion/ Incendiu de proportii in Bacau (Galerie Foto)

Update

Incendiul a fost stins la ora 22.45. Urmeaza sa fie stabilite cauzele dar si pagubele.  10 autospeciale, apartinand ISJU, CET Bacau, Aerostar sau  Amurco  au participat la stingerea incendiului de la Vasion si peste 100 de persoane au fost implicate in actiune

Bacaul a fost invaluit in aceasta seara de un fum negru. In jurul orei 19.40, la standurile Vasion, aflate pe strada Republicii,( la iesirea din municipiul Bacau spre Bucuresti) a izbucnit un incendiu, care a luat imediat proportii. Au ars bunuri in valoare de cateva milioane de lei, aflate in standurile care se intindeau pe o suprafata de peste 700 de metri patrati. Chiar daca pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISJU) Bacau au venit foarte repede, incendiul s-a extins pe toata suprafata fostului Complex CCB.

 

“Au ars mase plastice, alimente, aproape tot. Facem tot posibilul sa prevenim extinderea incendiului. Standurile aveau peste 700 de metri patrati”, ne-a declarat generalul de brigada Mihai Simionescu, comandantul ISU Bacau, aflat la fata locului.

 

 

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, masini cu scara, pentru a stinge standurile care ardeau ca o torta. Jandarmii au format un cordon pentru a nu lasa populatia sa se apropie de foc.

„Inca nu stim cauza incendiului. Facem cercetari. Este greu sa ne pronuntam”, ne-a spus si Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al pompierilor bacauani.

 

 

Neoficial, se vehiculeaza deja ideea unei defectiuni la un panou electric. Un  angajat al firmei Vasion s-a exprimat vehement, aruncand vina in ograda EON Moldova. „Sa vedeti panourile. In ce hal sunt! Sunt ale EON-ului, ei sunt vinovati”, ne-a spus Marius Ionel de la Vasion.

 

Trecatorii, aflati dincolo de cordonul jandarmilor, presupun ca la mijloc este o mana criminala. „A pus cineva foc. Vanzarile mari de aici deranjau”, a spus un bacauan in varsta.

 

Altii credeau ca la mijloc sunt pacatele unora, dat fiind ca incendiul s-a produs in Vinerea Mare de dinaintea Pastelui. „E ciudat ca au ars tocmai acum in aceasta zi. Poate ca e un semnal, ca prea umbla toti dupa bani!, a spus o femeie.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , ,

Un comentariu

  1. alexandru spune:

    Acolo este o firma la care eu sunt nepotul propietarului. Acolo merg des cu mama sa face cumparaturile pt. casa noastra dar si pentru firma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com