Asociatia Trust Orfelinat Ungureni lanseaza proiectul „Educatia parintilor pentru sanatatea copiilor”

Asociatia Trust Orfelinat Ungureni va sustine în perioada iulie – noiembrie 2016, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bacau prin Legea 350/2005, un nou proiect intitulat « Educatia parintilor pentru sanatatea copiilor”. Partenerul institutional al acestui proiect este Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.Ambulanta-Spital de Urgenta

Prin acest proiect cu finantare nerambursabila Asociatia Trust Orfelinat Ungureni îsi propune sa organizeze întâlniri cu parintii care se interneaza împreuna cu copiii lor în sectiile de Pediatrie si Chirurgie – Ortopedie Pediatrica, pe teme de reguli de igiena, alimentatie, îngrijirea copilului, boli ale copilariei, acordarea primului ajutor etc. „Dorim sa reeditam brosura „Alimentatia sugarului în primul an de viata”, sa concepem o noua publicatie adresata copiilor diagnosticati cu diabet si parintilor acestora si sa continuam sa diversificam programului mobil de terapie prin joc adresat copiilor internati în Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica si a programului de Informare si educatie pentru sanatate din Ambulatoriul de Specialitate Copii, care consta în distribuirea zilnica a pliantelor pentru parinti pe teme medicale si desene, povesti pentru copiii ce vin la consultatii“, a precizat Geanina Macovei, managerul proiectului.

Beneficiarii directi ai programului sunt copiii internati în toate Sectiile de Pediatrie ale Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, cei veniti la consultatii în Ambulatoriului de Specialitate si parintii acestora. Actiunile din proiect ar trebui sa conduca la cresterea gradului de informare si educare a parintilor în ceea ce priveste sanatatea copiilor lor si la realizarea unei brosuri despre diabet, care va fi un sprijin foarte necesar în abordarea acestei boli: dieta zilnica, administrarea corecta a insulinei, monitorizarea glicemiei, regimul de viata a copilului cu diabet. „Programul mobil de joc reduce starea de anxietate produsa de actul medical pentru copiii spitalizati în Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica; camera de joaca dezvolta o gama de activitati ludice si educative oferite scolarilor iar programul de informare creste calitatea actului medical în Ambulatorul de Specialitate Copii Bacau, îmbunatateste si armonizeaza comunicarea parinte-copil-personal medical“, a mai apreciat Geanina Macovei.

Asociatia Trust Orfelinat Ungureni este o organizatie nonguvernamentala, apolitica si non-profit, activa în domeniul social din octombrie 1990 si care deruleaza proiecte, ce vizeaza activitati de îngrijire, educatie, incluziune sociala si îmbunatatirea actului medical. Prin intermediul Centrului de Informare Pediatrica desfasoara proiecte adaptate nevoilor si cerintelor pacientilor si personalului medical înca din 1992.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com