Asociatia Culturala „Cealalta Romanie“, prezenta la Salonul International de Carte din Chisinau

În perioada 31 august-3 septembrie, la Chisinau a avut loc Salonul International de Carte, editia a 22-a. Evenimentul a adunat laolalta
Asociatia Culturala Cealalta Romanie  (2)Salonul de Carte Chisinau  (3)cateva zeci de edituri din Republica Moldova si Romania, dar si mii de lucrari publicate in mai multe tari ale Europei sau pe alte continente. La deschidere, care a avut loc in scuarul Vasile Alecsandri, din fata Bibliotecii Nationale, au luat parte ministrii Culturii si ai Tineretului si  Sportului din Republica Moldova, Monica Babuc si Octavian Bodisteanu, Cristian David, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca dar si numerosi scriitori din cadrul Uniunii Scriitorilor din Moldova si Romania. La manifestari a fost prezenta si Asociatia „Culturala Cealalta Romanie“, reprezentata de presedintele Viorel Cucu, directorul Editurii Vicovia din Bacau.

lansare de carteMihai CimpoiFiecare editura si-a lansat noile aparitii editoriale, in mare parte lucrari ale unor autori moldoveni. Au sustinut prelegeri academicieni si scriitori precum Nicolae Dabija, Mihai Cimpoi sau Eugen Simion. Editura Vicovia a lansat patru carti, proaspat scoase de la tipar. Este vorba de „Drumul spre Kogaion“ si „Intrebare cu privire la paleoinformatica“, ambele ale regretatului scriitor, regizor, actor si om politic Andrei Vartic, „Manifest de Unire“, lucrare a academicianului Nicolae Dabija, dar si cartea de poezii a Leonidei Lari, „Se duce vara vietii“.

Programul complet, date despre edituri si partenerii evenimentului pot fi gasite pe site-ul Bibliotecii Nationale a Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com