Asistenta juridica gratuita prin Clinica Legala

Persoanele cu venituri reduse, victime ale traficului de persoane, a violentei domestice sau a consumului de droguri au acum un sprijin gratuit, în urma parteneriatului dintre Asociatia „Inimi Deschise“ si Universitatea „George Bacovia“.

 

Proiectul „Clinica Legala“ îsi doreste sa ofere acces la justitie si persoanelor cu venituri reduse. Clinica ofera sansa studentilor bacauani sa efectueze practica juridica, în mod concret, sub îndrumarea avocatilor parteneri în proiect. Ei vor avea ocazia sa asiste la procesele clientilor dar si sa cunoasca domeniul juridic prin efectuarea practicii pe lânga cabinetele avocatilor afiliati Clinicii Legale. „În primul rând, Clinica Legala este un proiect social. Ne bucuram de acest parteneriat cu Universitatea „George Bacovia“, care va aduce un plus de experienta pentru studenti, dar si rezolvarea unor litigii pentru persoanele fara bani“, a spus juristul Cosmin Necula, directorul Clinicii Legale.

 

Noua entitate formata în universitatea bacauana are sase asistenti legali din rândul studentilor. Acestia se vor implica voluntar si vor prelua litigiile. Acestea vor fi supuse Consiliului Director, care va analiza oportunitatea reprezentarii potentialului client.

La conferinta de lansare a proiectului, cu implicatii juridice si sociale, a luat parte si rectorul Universitatii „George Bacovia“. „Este un bun prilej pentru studentii nostri de a efectua practica în domeniul dreptului. Clinica Legala este o entitate care functioneaza în baza unui acord între noi si Asociatia Inimi Deschise“, a spus profesorul universitar dr. Tatiana Puiu, rectorul Universitatii „George Bacovia“.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com