Arta populara bacauana expusa la Ierusalim

Portul popular si obiectele artizanale cu specific românesc vor fi expuse la una din cele mai importante expozitii internationale, care se desfasoara în Israel, la Ierusalim, în perioada 15-27 august. Marian Lungu, Anamaria Ardeleanu, Anca Gabriela Lungu si Maricica Ardeleanu vor face demonstratii de arta mestesugareasca populara publicului prezent la standul româneasc amplasat la

”Kutsot Hayotser Jerusalem International Arts and Crafts Fair” (Târgului international de arte si mestesuguri), editia 2011. ”Cu acest prilej vor fi expuse costume traditionale românesti, stergare si fete de masa autentice tesute în casa, ceramica, oua încondeiate, obiecte de artizanat din lemn, toate lucrate manual. Nu este lipsit de interes faptul ca vizitatorii pot achizitiona aceste exponate”, a spus Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Bacau si colaborator al Institutului Cultural Român din Tel Aviv. Târgul de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, care reuneste la fiecare editie peste 200 de artisti din Israel si aproximativ 60 de standuri internationale. Aici sunt prezentate obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele traditionale, pâna la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate.

 

”În cadrul târgului au loc demonstratii de lucru, spectacole de teatru neconventional, muzica, dans, precum si un târg international culinar. Evenimentul se bucura de un foarte mare interes din partea publicului israelian, fiind  vizitat la fiecare editie, de aproximativ 100.000 de persoane. Expozitia reprezinta totodata si o buna ocazie de promovare a culturii traditionale si a turismului rural”, a mai spus Gabriel Stan.

Eftimie, Arhiepiscop al Romanului si Bacaului:“Invierea lui Hristos innoieste lumea”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com