Arhitectura Traditionala Româneasca la Colegiul National de Arta „George Apostu“(Galerie foto)

Elevii clasei de arhitectura, a 11-a C, condusi de profesorul Iuliana Geliman, au reprodus „arhetipurile“ arhitecturale ale satului românesc. Expozitia a fost deschisa ieri, de la ora 16.00. Majoritatea creatiilor sunt copii ale caselor de la „Muzeul Satului“.

 

Elevi de exceptie, talentati si foarte muncitori. Asa îsi descrie profesorul Iuliana Geliman copii de la clasa de arhitectura a Colegiului National de Arta „George Apostu“. Dealtfel, o parte din ei au luat mai multe premii la concursuri natioanle si regionale pentru desen tehnic si arhitectura. „Este munca lor. Sunt foarte mândra de ce au realizat. Si-au ales bine specializarea si cei mai multi dintre ei vor putea practica cu succes aceasta frumoasa meserie“, a spus profesorul arhitect Iuliana Geliman.

 

Pe holul mare al liceului bacauan au fost expuse atât proiectele, cât si desenele care au condus la materializarea si reproducerea arhitecturii românesti. Elevii au realizat Casa „Rucar“, Gospodaria Berbesti din Maramures, Casa din satul Moiseni, Casa Cumpanasu din Barbatesti, Casa din satul Poduri, Gospodaria Bancu din Harghita sau Casa Peles din Maramures. „Am muncit aproape trei luni la proiectul meu. Am realizat „Gospodaria Berbesti din Maramures“. Schitele le-am facut în aproape doua luni iar apoi am facut macheta“, a spus eleva Sorina Brasoveanu, de la clasa a 11-a C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com