„Avarul“ lui Moliere pe scena Teatrului Bacovia

Iubitorii teatrului sunt invitati astazi la premiera piesei lui Moliere, Avarul, pusa în scena, în Bacau, de regizorul Dumitru Lazar Fulga. Avarul (Harpagon) va fi interpretat de îndragitul actor bacauan Stefan Ionescu.

Astazi, de la ora 18.00, la Teatrul Bacovia va avea loc premiera piesei Avarul, pusa în scena de 11 actori ai Teatrului Bacovia, dupa regia lui Dumitru Lazar Fulga. Scenografia a fost asigurata de Cristina Ciobanu. Înainte de spectacol, conducerea Teatrului Bacovia a facut câteva precizari, legate de piesa, dar si de planurile de viitor. „Aceasta piesa speram sa prinda la public. Este interpretata de actori talentati, dupa o punere în scena reusita. Dupa o perioada mai grea, vreau ca Teatrul Bacovia sa ridice prin propriile forte, cu 2-3 gradatii, pe scena teatrului româneasc“, a spus Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Bacovia.

 

Premiera „Avarul“ din Bacau va fi în spiritul, dar nu si în litera operei lui Moliere. Spectacolul dureaza o ora si jumatate si îsi doreste sa fie o viziune proaspata asupra moravurilor. Piesa va fi jucata de actori îndragiti de publicul bacauan. Stefan Ionescu îl interpreteaza pe Arpagon, Dumitru Rusu pe Ceant, Daniela Vrânceanu, pe Eliza. Celelalte roluri vor fi interpretate de Bogdan Matei, care va fi „Valeriu“, ?Alina Simionescu- „Mariana“, Stefan Alexiu- „Anselm“, Firuta Apetrei- „Frosina“, Corina Goranda-„Jacqueline“, Valentin Braniste-„La Fleche“, iar „procurorul“ va fi interpretat de Roxana Mârza.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com