Arhiepiscopul armenilor din România, în vizita în Bacau. În locul Bisericii Armenesti, demolata în 1977, se va construi un monument

Miercuri, 22 februarie, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau, a primit vizita Preasfintitului Episcop Datev Hagopian, conducatorul Arhiepiscopiei Armene din România.

Vasile Agop, Uniunea Armenilor din Romania, Filiala Bacau

Vizita este rezultatul bunei cooperari dintre Municipiul Bacau si filiala locala a Uniunii Armenilor din România, îndeosebi pe plan cultural,  marturie în acest sens stând organizarea Festivalului Filmului Armenesc în perioada 22-24 septembrie 2016.

„În cadrul discutiilor avute cu Preasfintia Sa, precum si cu presedintele Filialei Bacau a Uniunii Armenilor din România, Vasile Agop, s-a evocat necesitatea ridicarii unui monument dedicat memoriei comunitatii armenesti din Bacau – Khachkar -, pe locul în care a functionat Biserica Armeneasca, demolata în anul 1977 de autoritatile comuniste.

În spiritul deschiderii manifestate fata de minoritatile etnice din municipiul Bacau, primarul Cosmin Necula si consilierul local Gabriel Stan au apreciat oportunitatea acestui proiect menit a aminti comunitatii locale despre existenta si sacrificiul armenilor, recunoscându-se totodata importanta mostenire spirituala lasata de acesta comunitate“, se arata într-un comunicat al Primariei Bacau.

 

 

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com